Суспільство (відео)

Шахіст з Індії заради кохання переїхав до Чернігова (Відео)

Абішек Томре два роки тому змінив свій рідний індійський Мумбай на український Чернігів. До нашого міста його привело кохання. Дружина Абішека Анна саме звідси, тому він і вирішив переїхати до України. А от познайомилася інтернаціональна пара в Греції, коли Абішек брав участь у турнірі з шахів.

«Шахи – це моя пристрасть. Це як життя. Один із кращих моїх виступів був, коли я зайняв перше місце на чемпіонаті світу серед аматорів, що проходив у 2015 році в Греції. Там я і познайомився зі своєю дружиною»,- Абішек Томре, індієць.

Свою першу зустріч з майбутньою дружиною він описав так: «Це було щось особливе, неймовірне. Я не можу знайти слів, щоб описати ті почуття. Це емоції, відчуття. Слова надто бідні, аби описати це».

Ще в індійському університеті Абішек вивчав комп’ютерні технології. Однак усе життя займався шахами. У шаховому спорті Абішек досяг чималих висот. Він брав участь у міжнародних змаганнях, їздив до семи країн. Далі шахи стали його професією. Поки Абішек жив у Мумбаї, то створив свою академію, де навчав дітей з усього світу цього спорту. Опановувати цю інтелектуальну гру Абішеку допомагав його батько.

«Він приділяв мені чимало часу. Займався зі мною шахами, математикою та наукою. Так розвивався мій дитячий інтерес. Тому я раджу батькам, попри забитий графік, приділяти хоча б пів години своїм дітям, щоб допомогти їм розвиватися»,- Абішек Томре, індієць.

Зараз Абішек заробляє на життя тим, що викладає англійською ментальну математику, шахи та власне саму мову в приватній чернігівській школі. Окремо він проводить онлайн-уроки.

«Англійську малеча розуміє. Діти схоплюють усе на льоту. На початку навчання їм може бути складно, але потім вони вчаться швидко. Все залежить від зацікавленості дітей. Вони мають прагнути навчатися, якщо діти хочуть лише відпочивати, то вже не важливо, хто їх вчить»,- Абішек Томре, індієць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: секрети виховання гросмейстерів від Юрія Стражника

Коли Абішек приїхав до Чернігова, то спершу звернув увагу на ціни. Вони значно вищі, ніж у його рідній Індії.

«За ці гроші в Індії можна жити розкішно. Тут дуже дорого, але я тут і я з цього щасливий»,- Абішек Томре, індієць.

Ще одна річ, яка впадає у вічі, – це популярність куріння в громадських місцях та недопалки на тротуарах.

«Якщо кожен із нас буде уникати куріння в громадських місцях, особливо, коли поруч діти (наприклад, у парках, біля майданчиків, на пляжі), то ми подамо гарний приклад молодому поколінню і покажемо, що добре, а що погано. Я не можу сказати «не куріть», але подбайте про довкілля та суспільство»,- Абішек Томре, індієць.

Абішек уже встиг полюбити українську кухню. Його улюблена страва – вегетаріанський борщ. Що стосується кулінарних вподобань, то у родині не виникає суперечок.

«Ми всі вегетаріанці, тому це не проблема для нас. Ми їмо всі вегетаріанські індійські й українські страви»,- Абішек Томре, індієць.

Для індійця видалося незвичним те, що українці мають багато новорічних свят. Зокрема те, що, крім 31 грудня, тут є Різдво. У родині відзначають свята обох народів.

«Тут, удома, ми відзначаємо всі свята, які є в Індії та в Україні»,- Абішек Томре, індієць.

У родині Абішек спілкується виключно англійською. Але дітей навчають як української, так і англійської та російської. У майбутньому іноземець планує вивчити нашу мову, аби краще спілкуватися з навколишніми.

«Батьки моєї дружини, мої батьки та ми всі ставимось одне до одного з великою повагою. Але маємо проблеми комунікації, тому що я не розмовляю російською. Це єдина проблема. Однак дружина допомагає з перекладом»,- Абішек Томре, індієць.

Поки що Абішек не возив свою чернігівську родину до Індії. Але його батьки та сестра відвідували Чернігів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button