Суспільство (відео)

На пляжі «Золотий берег» провели акцію «Безпечне літо» (Відео)

 «Безпечне літо» для чернігівців. На пляжі «Золотий берег» чернігівські поліцейські спільно з працівниками ДСНС та інструкторами «Червоного Хреста» провели інформативну акцію, під час якої роз’яснили та наочно продемонстрували відпочивальникам алгоритм порятунку людей під час надзвичайних ситуацій на воді.

«На сьогодні ці заходи і проведені заняття дуже важливі, тому що спека, дуже багато людей відпочиває. За останній тиждень аварійно-рятувальна частина двічі залучалася для порятунку людей на воді», — Роман Білоконський – заступник начальника аварійно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Чернігівській області.

Під час проведення акції на чернігівському пляжі працювали три локації, на яких рятувальники наочно продемонстрували відпочивальникам роботу водолаза; роботу оперативно-рятувальної бригади, що рятує людину, яка тоне. А також провели теоретично-практичне заняття з правил виконання серцево-легеневої реанімації.

«У нас була демонстрація. Розглядали ситуації, коли відбувається зупинка серця і треба робити серцево-легеневу реанімацію. Я розповідала та показувала техніку, цикли, частоту, як це все правильно робити і що за чим повинно йти», — Марина Лавріченко – інструктор Чернігівської обласної організації «Товариство Червоного Хреста».

Долучитися до проведення акції та здобути знання і навички з порятунку людей на воді міг кожен охочий. Зацікавлених серед присутніх виявилося чимало.

Планується, що акція «Безпечне літо» буде продовжена до завершення літнього періоду – її проводитимуть на пляжах міста щотижнево.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button