Суспільство (відео)

Шарлатанство чи допомога: чернігівці розповіли про наслідки діяльності ворожок (Відео)

Інтернет рясніє оголошеннями від ворожок і знахарок. Зняття порчі, приворот, приваблювання грошей, лікування – такі послуги вони пропонують людям. Багато людей вірять у надзвичайні сили чаклунів і звертаються до них зі своїми проблемами. А от наскільки їхні послуги популярні серед чернігівців, розповіли самі жителі міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд заборонить лікувати українців народними методами

«У житті доводилося зустрічати, є люди, які мають здібності, знання, вміння. Я в це вірю. Не всі, більшість ні, але є люди, які мають здібності. Доведено й наукою про людей з індивідуальними здібностями».

«Є люди, які знають трави, трохи психологію. Але те, що ворожать, долю визначають і таке інше я вважаю шарлатанством. Ну, один раз була й переконалася, що це все дурниці».

«Якщо людині психологічна підтримка потрібна, то знахарка не допоможе. Психосоматика лікується лікарями, краще лікарями, ніж знахарками. А це витрата зайвих коштів».

«Не вважаю, що це хороша ідея. Зрештою є медицина».

«Я вважаю, лікарі допомагають більше».

«Я прихильниця традиційних методів медицини, тому ніколи не ходила, не зверталася. Навіть не вірю в це і не хочу заморочуватися та задумуватися про це».

«Віруючі люди не повинні в усе це вірити. Я вірю в Бога – це Всевишня сила. А знахарки для мене – це темна сила».

Нам вдалося зустріти і тих чернігівців, які стверджують, що постраждали від дій ворожок.

«Я їх гнав би до бісової матері. Поріг перед дверима облитий якоюсь гидотною, оцим вони займаються. Знахарі, провидці – це те саме», — Олександр, чернігівець.

Отже, думки містян розділились, але більшість усе ж таки застерігає від звернень до шарлатанів та уникає подібних послуг.

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button