Суспільство (відео)

Щастя під подушкою: Святий Миколай привітав чернігівську малечу (Відео)

Маленькій Фаїні – усього два з половиною роки та вона вже знає, що цієї ночі до неї завітає особливий гість.

Вона цілий рік була слухняною, каже мама Оксана, навчилася розрізняти кольори і, навіть, вивчила українські літери, попри свій ще зовсім маленький вік. Для чарівного нічного гостя Фаїна співає новорічну пісню.

Поки Фаїна спатиме, Святий Миколай обов’язково передасть їй гарний подарунок, запевняє мама – як подяку за старанність і вихованість.

День Святого Миколая недаремно люблять православні християни, каже настоятель Катерининської церкви отець Роман. Цей святий був реальною людиною і в Україні він дуже шанований, адже за життя допомагав нужденним, захищав скривджених і зцілював хворих. Він і зараз не полишає усіх, хто молиться до нього. У Катерининській церкві серед чотирьохікон Святого Миколая є одна, що зцілює хвороби. Та понад усе цього Святого люблять дітки і чекають від нього смачного гостинця.

«Чому ми до сьогоднішнього дня роздаємо подарунки від його імені? за своє життя він дуже багатьом людям  допоміг, чим міг тільки. Він народився у багатій сім’ї, але все своє багатство він не проїв і не пропив, а роздавав тим, хто мав у цьому потребу», — настоятель Катерининської церкви Отець Роман.(

Починаючи з вечора 18 грудня у церквах проходять урочисті богослужіння – на честь Святого Миколая. У Катерининській церкві виносять давню ікону, якій півтисячі років, аби віряни могли прикластися до неї і попросити благословення.

Греко-католики напередодні відвідують із гостинцями дитячі сиротинці і жіночу колонію,адже там теж є дітки. У церкві під час богослужіння прихожан частують«миколайчиками».

«Ми вже майже місяць готуємося до цього свята, у нас на парафії була майстерня Святого Миколая, де випікалися такі маленькі миколайчики, люди приходити і розмальовували Святого Миколая, щоб потім ці Миколайчики можна було роздати прихожанам», — настоятель Храму Різдва Пресвятої Богородиці Отець Петро.

У родині Ровник День Миколая – теж особливе свято. Його відзначають з усіма родичами, дарують одне одному подарунки і частують смаколиками. Обов’язково на столі стоїть ікона Святого Миколая – вона захищає родину.

«На Святого Николая мы, родители, хотим продовжить вот эту иллюзию праздника, подарка, надежды, веры в лучшее будущее, это празник не только для деток, а и для нас с мужем, для бабушек, для родителей, это как первооткрыватель новогодних и рожденственских праздников», — жителька Чернігова Оксана Ровник.

І ось він довгоочікуваний момент – вранці 19 грудня маленьку Фаїну Святий Миколай потішив великою лялькою.

«Эмоции наших деток, это наверное то, ради чего стоит в нашей жизни жить. Поэтому, балуйте своїх деток, детство оно так быстротечно», — жителька Чернігова Оксана Ровник.

На Святого Миколая у більшості міст України розпочинаютьсяноворічно-різдвяні гуляння.У Чернігові цього дня теж запрацює «Казкове містечко» і головна ялинка області запалить вогні.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button