Суспільство (відео)

Міністр розвитку громад і територій перевірив готовність новозбудованих навчальних закладів області (Відео)

Носівську школу №5 зводили більше як 30 років. Довгобуд був заморожений. Однак цього року школу завершили. А 1 вересня двері навчального закладу відкриють для учнів. Його будівництво коштувало понад 57 мільйонів гривень, зокрема у 2020 році з місцевого бюджету було виділено майже півтора мільйона гривень.

«Дуже хотілось би подякувати Валерію Миколайовичу, якого вже немає з нами, тому що він постійно опікувався як цим об´єктом, так і всіма започаткованими в нас тут. Ще майже на 9 млн обладнання буде придбано. Мультимедіа, всі класи. Спортивний, дитячий майданчики. Озеленення ще відбудеться»,- Володимир Ігначенко, голова Носівської ОТГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навчальні заклади Чернігівщини перевірив міністр (Фото)

«Спортивна зала на завершальній стадії. Там залишилися невеличкі моменти. Класні кімнати, ми сподіваємося, що буде оснащення на високому рівні, чекаємо цього. І комп´ютерні класи і стем-лабораторія. Все буде обладнано, згідно з сучасними вимогами»,- Олена Куїч, т.в.о. директора Носівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5.

За словами виконувача обов´язків директора школи, заклад розрахований на 520 учнів. Сюди вже зарахували 358 дітей. Напередодні навчального року його готовність до прийому дітей перевірив міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов. Особливо він відзначив шкільний харчоблок.

«У вас унікальна ситуація. Тут є нове класне обладнання. Це не скрізь таке. Тут можна дійсно розгорнути якісну систему дитячого харчування. Мені сподобався цей харчоблок. Навіть називати харчоблоком його не буду, бо це технологічний об´єкт, який може бути дійсно сучасним»,- Олексій Чернишов, міністр розвитку громад і територій України.

У результаті візиту міністр зазначив, що школа готова до прийому дітей.

«Я бачу, що об´єкт готовий. Ми розуміємо, що є ще більше ніж 1 тиждень, щоб привести до готовності його на 100%. Наразі ми оцінюємо готовність на 99 із чимось відсотків. Буквально один крок до успіху залишився»,- Олексій Чернишов, міністр розвитку громад і територій України.

Також міністр відвідав Прилуки. Тут він перевірив другий корпус гімназії імені Георгія Вороного, що вважається одним із кращих у місті. Новий корпус розрахований на 480 учнів середньої та старшої школи.

«Окрім кабінетів, які передбачені нашими освітніми програмами, є приміщення, яких у нас не було в цьому корпусі, які використовуватимуть учні всієї гімназії. Це спортивна зала, хореографічна, актова, тренажерна і басейн. Басейн буде перший не тільки в нашому закладі, а в нашому Прилуцькому районі»,- Олена Рогальова, директор Прилуцької гімназії №1 ім. Георгія Вороного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині відновили дві великі школи

За словами міського голови Прилук, наразі розглядають питання щодо того, аби зробити басейн доступним для всіх жителів міста.

«Всі діти оздоровлюватимуться безкоштовно. А дорослому населенню це коштуватиме якусь суму».

Підбиваючи підсумки візиту, міністр зазначив, що школа готова, але висловив деякі зауваження.

«Я вважаю, що ця школа може бути школою екстракласу. Нам ще треба завершити дрібниці. Ми поспілкувалися щодо певних зауважень із погляду інклюзивності. Ми розуміємо, що цей об´єкт був спроектований більше як 13 років тому, коли не було таких вимог. Але зараз проєктні рішення треба знаходити. Підрядник планує зробити корегування, як-то кажуть, по живому»,- Олексій Чернишов, міністр розвитку громад і територій України.

Загалом будівництво другого корпусу гімназії коштувало майже 86 мільйонів гривень. До його створення заклад мав 24 приміщення, де розташовувалися 30 класів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button