Суспільство (відео)

Що приховують Болдині гори: археологічний квест для дітей у Чернігові (Відео)

15 серпня в Україні відзначають День археолога. До цього свята Туристично-інформаційний центр у місті Чернігові організував для дітей археологічний квест «Відкривай минуле». Місце вибрали відповідне – Болдині гори, саме їх досліджували учасники, шукаючи скарби. На сьогодні Болдині гори — це цінна історико-архітектурна пам’ятка, важливий туристичний об’єкт міста й області.

«Болдині гори – це, по суті, та локація, що часто згадується в історичних різних джерелах. Зокрема саме ця локація пов’язана з легендою про Іллю Муромця. Я вважаю, це той факт, який відомий усім, що є одна з таких версій, що саме в одному з курганів, коли знайшли величезний меч, то меч був настільки великий, нестандартного розміру, що нібито його приписують Іллі Муромцю»,- Владислава Блохіна, директор Туристично-інформаційного центру Чернігівської міської ради.

Подібний квест відбувся в Чернігові вперше. У супроводі екскурсії та цікавих завдань учасники мандрували курганним некрополем: курганом «Гульбище» і «Безіменним», відвідали Антонієві печери, змогли відтворити історичне місцезнаходження пам’яток на території стародавнього Дитинця. Кінцевою зупинкою став клуб стрільби з лука, де учасники демонстрували свої вміння влучити в ціль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівській області відкрито ще один «Клас безпеки»

«Наша мета – показати, що історія – це не нудно, а цікаво. Знов-таки, чому ми саме до Дня археолога? Тому що, по суті, вся історія будується на археології, значна частина її точно, і якщо ми кажемо про Чернігів, то це те місто, в якому археології дуже багато, саме вона може нам розказати про те, що тут відбувалося як і кілька століть тому, так і на початку існування людства»,- Владислава Блохіна, директор Туристично-інформаційного центру Чернігівської міської ради.

Про очікування від квесту нам розповіли його учасники. Дівчата разом зі своїми однокласниками не вперше відвідують подібні заходи, оскільки це можливість не лише гарно провести час, поспілкуватись із друзями, а й дізнатись багато цікавого та нового.

«Мені цікаві квести, різні загадки, завжди приємно з друзями провести час»,- Поліна, учасниця археологічного квесту «Відкривай минуле».

«У нас ініціативний клас, ми вирішили зустрітися та провести весело час»,- Оксана, учасниця археологічного квесту «Відкривай минуле».

Подібні заходи відбуваються в Чернігові доволі часто, оскільки в сучасному світі напрочуд важливо залучати юнацтво до вивчення історії та культури своєї Батьківщини. Адже саме діти творитимуть майбутнє нашої країни.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button