Суспільство (відео)

Такої школи навіть у місті немає: на Чернігівщині громада демонструє зразкову підготовку до навчального року (Відео)

Кіптівська громада є одним із лідерів як на Чернігівщині, так і по всій Україні щодо досягнень післядецентралізаційного періоду. Заклади освіти тут не є винятком. До прикладу, школа в селі Прогрес демонструє зразкове бажання розвиватися.

«Тут щороку відбуваються якісь зміни. Зокрема відбулася заміна вікон і системи опалення. Також була відремонтована їдальня. Змінений повністю харчоблок. Це не тільки ремонт, але й устаткування. Був повністю спортзал відремонтований»,- Людмила Вакуленко, директор Прогресівської ЗОШ Кіптівської сільської ради.

«Школа в нас сьогодні сучасна, оновлена. Цього року в ній завершили ремонт другого поверху. Такої школи, мені здається, навіть у місті немає, як у нас. Діти дуже задоволені. Вчителі просто живуть своєю роботою»,- Ірина Додатко, староста села Прогрес.

Один із напрямів розвитку – це відкритість. Якщо раніше в школі проводили суто шкільні заходи, то тепер вона в позаурочний час перетворюється на такий собі громадський простір цивілізованого креативного дозвілля.

«Жінки в селі захотіли, щоб був фітнес. І також він проводився у спортивному залі. На сьому годину вечора приходили і проводили заняття. Тобто школа відкрита»,- Людмила Вакуленко, директор Прогресівської ЗОШ Кіптівської сільської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантинні перерви в навчанні та канікули: як знову адаптувати дітей до школи (Відео)

Проєктів щодо удосконалення багато. Так, вони, здавалося б, маленькі, але з душею, з бажанням не просто вкласти кудись гроші, а знайти цільову аудиторію, якій це буде корисно.

«Або на шкільному подвір’ї, або на стадіоні, були оці антивандальні тренажери. Я бачила в одному з населених пунктів, що ці тренажери біля дитячого майданчика, і батьки приходять. Діти граються на майданчику, а батьки займаються на тренажерах. Мені так це сподобалось, що хотілося б це реалізувати»,- Людмила Вакуленко, директор Прогресівської ЗОШ Кіптівської сільської ради.

Одним із проблемних питань як Прогресівської школи, так, мабуть, і будь-якої іншої сільської, є кадри. У Прогресі мають мрію знайти кваліфікованого вчителя музики, який організував би в школі ансамбль. Приклад такої роботи вже був – діяв гурток народних інструментів.

«До нас приїжджав вчитель із Чернігова. Він працював у клубі й у нас. Дітям дуже подобалося приходити на цей гурток. І був такий показовий виступ – діти грали на ложках, на народних інструментах тощо. Це було дуже гарно»,- Людмила Вакуленко, директор Прогресівської ЗОШ Кіптівської сільської ради.

Серед найближчих планів у школі – встановити загородження, змінити ландшафт навколо закладу.

Загалом щодо Прогресівського освітнього закладу, то він налічує приблизно 200 дітей, частина доїжджає з найближчих сіл громади.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button