Суспільство (відео)

Рятувальники Чернігова звільнили з вогняної пастки шістьох дорослих і одну дитину (Відео)

Минулої доби вогнеборцями Чернігова під час ліквідації двох пожеж врятовано 7 людей, серед яких 3-річна дитина. Про це повідомили в управлінні держслужби з надзвичайних ситуацій.

О 16:14 по вул. Шевченка, 41 виникла пожежа в одній із квартир п’ятиповерхового житлового будинку. На місце пригоди за викликом оперативно прибули три відділення 1-ї державної пожежно-рятувальної частини у складі 7 чоловік особового складу на двох пожежних автоцистернах і автодрабині. Рятувальники в апаратах захисту органів дихання та зору піднялись у задимлену квартиру на  п’ятому поверсі та врятували 69-річну господарку помешкання і її 96-річну матір. Причиною пожежі, що мало не коштувала життя двом немолодим жінка, стало коротке замикання електрообігрівача.

О 17:33 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у квартирі на першому поверсі 2-поверхового житлового будинку по вулиці Чудінова, 3. Під час ліквідації пожежі вогнеборці з використанням висувних пожежних драбин врятували з будинку п’ятьох мешканців, серед них одну дитину 2013 року народження. Постраждалу власницю квартири з опіками госпіталізовано до опікового відділення Чернігівської обласної лікарні. Вогнем знищено облицювання стін і стелі квартири, меблі та майно на площі 50 кв.м. Пожежу ліквідовано о 18:24. Загалом до її ліквідації залучалось 14 чоловік особового складу та 4 одиниці пожежно-рятувальної техніки.

Ймовірною причиною пожежі стала необережність при палінні однієї з мешканок квартири.

Ще статті по темі

Back to top button