Суспільство (відео)

У Чернігові хочуть реорганізувати бібліотеку в центрі міста (Відео)

У Чернігові хочуть реорганізувати наукову медичну бібліотеку, розташовану в районі перехрестя вулиць Любецька та Івана Мазепи. Раніше ж цей заклад взагалі хотіли ліквідувати.

«Мабуть, із квітня ставилося питання про ліквідацію закладу. Але піднялась медична спільнота і питання було призупинено»,- Тетяна Власенко, головний методист Чернігівської обласної наукової медичної бібліотеки ЧОР.

Сьогодні заклад, що підпорядковується Чернігівській обласній раді, хочуть приєднати до Чернігівської обласної бібліотеки імені Короленка. Відповідне рішення підготували на розгляд чергової сесії.

«Медичні працівники міста Чернігова втратять дуже хорошу бібліотеку, втратять дуже хороші фонди. І втратять дуже цінний колектив. Більше того, ми починаємо працювати зараз не тільки в книжковому форматі, ми зараз багато обслуговуємо онлайн»,- Олена Годун, завідувач відділу комплектування Чернігівської обласної наукової медичної бібліотеки ЧОР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як працюють прикмети та випадки, що можуть застерегти від невдач (Відео)

«Для медичних працівників це, звісно ж, буде погано. Бо хто читає, той володіє інформацією. Навіть ті, хто користується інтернетом, зазначає, що без книжки, без інформації не можна»,- Тетяна Мартиненко, завідувач відділу обслуговування Чернігівської обласної наукової медичної бібліотеки ЧОР.

Директор закладу Надія Яременко обурюється, що процес розпочали, не повідомивши ні її, ні персонал. Більше того, тоді, коли вона перебуває у відпустці.

«Бібліотека – це не тільки сьогодення. Бібліотека – це на століття. Залишається… повинна залишитися. Це ганьба Чернігівської області. Єдина область в Україні, що залишиться без медичних знань, залишиться без медичної книги»,-  Надія Яременко, директор Чернігівської обласної наукової медичної бібліотеки ЧОР.

У закладі не заперечують проти оптимізації, але наполягають на обговоренні цього питання і з персоналом обох бібліотек, і з медичною спільнотою міста та області.

«Вони кажуть, грошей немає. Ну, давайте вирішувати. Заощаджувати. Ні. Бібліотека не потрібна і все. Вони ставлять питання, що бібліотеки не мають майбутнього. Є інтернет»,- Надія Яременко, директор Чернігівської обласної наукової медичної бібліотеки ЧОР.

Наразі в медичній бібліотеці працюють 17 осіб, зберігаються приблизно 120 тисяч книжкового фонду. І хоч, згідно із запропонованим рішенням, книжки поки що залишаються на місці, проте персонал найбільше непокоїть доля та збереження в майбутньому книжкового фонду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дригунов

Ще статті по темі

Back to top button