Суспільство (відео)

«Шкільна котлета – це найсмачніше»: чиновники чернігівської міськради люблять шкільну їжу (Відео)

На черговій ранковій мерській нараді розкрились кулінарні таємниці чиновницького апарату міськради. Але все по порядку. Доповідачем цього разу була керівниця комунального підприємства «Шкільне» Антоніна Радченко, її доповідь, зокрема суми витрат бюджету на харчування дітей, змусили мера задуматись.

«Хочу зазначити, що ціни на сировину підвищились у середньому на 23%, але підприємство не змінювало вартості харчування», — повідомляє Антоніна Радченко, керівник КП «Шкільне».

«Знає хтось у цій залі, чи платить бюджет міста за харчування дітей у школах і садочках? Платить чи ні в Таллінні. Добре. Це так просто «на подумати»», — говорить Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Принагідно Владислав Атрошенко порушив питання потреби зростання вартості харчування, перед цим розпитавши своїх підлеглих про його якість.

«Іро, піднімала руку. От кажи».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вартість харчування дітей може знову зрости

«Моя дитина навчається в першій школі і харчується вже шостий рік. Вона задоволена. Скажу більше, що я дуже часто сама туди заходжу і харчуюся», — розповідає Ірина Брусильцева, начальник відділу звернень громадян.

«Мені подобається. Шкільна котлета – це найсмачніше», — переконує Ірина Брусильцева, начальник відділу звернень громадян.

«Дійсно шкільна котлета не така як удома, вона всіма любима. Я думаю, багато хто погодиться. І випічка також чомусь там найсмачніша», — вважає Ірина Должикова, директор міського палацу культури.

«Багато хто погодиться» – означає, що чимало чиновників харчуються в школах. Ситуацію пояснює тепер уже, так би мовити, годувальниця чиновників, а принагідно керівниця КП «Шкільне» Антоніна Радченко, керівник КП «Шкільне».

«Дуже багато батьків першокласників харчується саме в перші місяці. Зазвичай у перші місяці батьки завжди цікавляться, як харчуються діти в їдальні. І завжди купують собі страви, щоб упевнитись», — запевняє Антоніна Радченко, керівник КП «Шкільне».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко порушив питання 100% оплати батьками харчування дітей

Загалом кулінарно-шкільну тему Атрошенко резюмував, мабуть, справедливим для Чернігова формулюванням.

«Чи навчиться дитина там уму-розуму, а треба, щоб вона здорова вийшла зі школи», — вважає Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Також не обійшлося на нараді без традиційних зауважень від чернігівського градоначальника.

«А можна було зайти отам і не ходити через весь зал, тупати, а сісти десь там поряд, тихенько», — говорить Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

«Божевільня, це божевілля. Що можна вивчати два місяці?» — запитує Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Частина мерської критики звучала із щотижневої рубрики «Перевір чистоту міста», добірку фото для якої справно забезпечує «Муніципальна варта» Чернігова.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Чинуши уже и в школьных столовках объедают детей… вот за кого доплачивает бюджет города…

Back to top button