Суспільство (відео)

Школи Чернігівщини отримали меблі від іноземних партнерів (Відео)

Нові парти, стільці та дитячі ліжка отримають заклади освіти Чернігівщини від Республіки Фінляндія. Загалом понад 1000 одиниць меблів було передано до управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації, аби надалі розподілити між установами, які їх потребують.

«На сьогодні Міністерство освіти і науки України спільно з Республікою Фінляндія надали допомогу у вигляді шкільних меблів. Це і парти, і стільці, окремі меблі для дитячих садочків»,- Юрій Музика – начальник управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації.

Меблі розподілені серед 12 закладів освіти, які найбільше постраждали від військової агресії рф на території Чернігівської області. Цього разу забрати необхідне устаткування приїхали представники п’ятьох громад.

«Ми сьогодні отримуємо стільці в кількості 105 одиниць. Ці стільці поїдуть для наших трьох ліцеїв. Оскільки Іванівська громада була в окупації, це одна з найбільш постраждалих громад в області, тому багато меблів по школах були вкладені, інші потрощені. Аби трохи поліпшити матеріальну базу, дуже дякуємо за таку підтримку»,- Юлія Дорошенко – начальник відділу освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту Іванівської громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через можливу загрозу обстрілів: у Ніжині школи переводять на дистанційне навчання 23-24 лютого

Зараз у громадах продовжується активна робота над відновленням навчальних закладів. Така підтримка від іноземних партнерів значно пришвидшує цей процес.

«Сьогодні ми отримаємо 75 стільчиків. Усі ці стільці підуть на два заклади освіти – Новобілоуський і Старобілоуський, які найбільше постраждали в нашій громаді під час військової агресії, тому, я вважаю, що для 1-4 класів якраз знадобляться ці стільчики»,- Сергій Павліон – начальник відділу освіти, культури, сім’ї, молоді, спорту та туризму Новобілоуської громади.

Під час активних бойових дій на території Чернігівщини різного роду руйнувань зазнали 70 закладів загальної середньої освіти, а також 50 закладів дошкільної освіти. Повністю зруйновано три школи: дві в Чернігові й одна – в селі Ягідне. Та нам обов’язково вдасться все відновити, адже весь цивілізований світ підтримує українців.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button