Суспільство (відео)

У Чернігові створили ще один парк, у якому є флора з Європи, Азії та Північної Америки (Відео)

Без витрат бюджетних коштів і з рослинним різнобарв’ям з усіх куточків світу. Віднедавна в Чернігові маємо ще один парк – університетський. На території  Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Тараса Шевченка. Екологи та біологи  в жовтні цього року доповнили останній його пазл – інформаційні таблички.

«Це 41 вид колекції. У межах цієї етикетки були описані видова назва, наукова цінність, походження, декоративні властивості і QR-код, що забезпечував зв’язок колекції з університетським сайтом. Показана їхня повна характеристика, можливість вирощування в межах нашого міського середовища, їхня батьківщина, їхня стійкість», — Юрій Карпенко, еколог, завідувач кафедри екології та охорони природи НУ «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г.Шевченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новим ректором Національного університету «Чернігівський колегіум» став Олег Шеремет

У липні – серпні цього року було опрацьовано колекцію дерев, чагарників, наявних у межах подвір’я університету. Виконана робота вилилася в можливість зануритись у світ природи.

Левову частку колекції створювали працівники вишу впродовж останніх 15 років. Але є тут і більш поважні довгожителі.

«Тут є поважні дерева, висаджені в 60-70-х роках. Це і ялини, і горіхи, і дуби. Пізніше було висаджено низку екзотичних рослин. Зокрема це північноамериканські та далекосхідні види, такі як катальпа, оцтове дерево, бобівник, магнолії», — Юрій Карпенко, еколог, завідувач кафедри екології та охорони природи НУ «Чернігівський колегіум» ім. Т. Г.Шевченка.

В університеті готові проводити екскурсії парком для всіх охочих, зокрема для учнів шкіл, туристів. Адже така колекція може стати чудовим живим посібником для вивчення рослинного різноманіття, притаманного нашому клімату.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button