Суспільство (відео)

«Сільські лікарні врятує сильна економіка», — Мельничук (Відео)

Малокомплектність шкіл та неефективність лікарень у невеликих населених пунктах – це лише частина проблем, які існують в освітній та медичній галузях Чернігівщини.

Вирішити ці питання можна. Для цього потрібна «лише» економіка, що працює.

Про малокомплектні школи

— На утримання малокомплектних шкіл гроші не виділяються.  Виникає питання шкільних автобусів. Сьогодні зробили великий крок – голови обласної ради та адміністрації виділили з бюджетних коштів і придбали автобуси для малокомплектних шкіл. Але їх мало, і ще є проблема доріг.

Треба піднімати питання, щоб знизили допустимий норматив на малокомплектні школи. Нормативи ці мають бути, як у гірських районах. У малокомплектних школах на утримання одного учня виділяється більше коштів. Збереження школи – це вирішення проблеми села.

Про реорганізацію медичних закладів

Реорганізація громад іде, а лікарні працюють неефективно, і ми говоримо про те, що треба створювати медичні округи. Медичні округи не можна створити, оскільки немає фахівців — це загальнодержавна проблема.

У Чернігівській області поприходили фахівці, які вирішують проблеми медицини набагато швидше, але не вистачає коштів. Коли будуть залишкові кошти в обласній раді, тоді будемо говорити про реорганізацію медичних закладів, — Валентин Мельничук, заступник голови обласної ради.

Ще статті по темі

Back to top button