Суспільство (відео)

Символічна сесія Чернігівської міської ради: що ухвалили депутати (Відео)

Ранкові ракетні обстріли не завадили провести в Чернігові позачергову сесію міської ради. Сьогодні, у День української державності, депутати розглянули вісім питань, що стосувалися переважно передачі об’єктів у комунальну власність. Зокрема ухвалили рішення передати на баланс міста гуртожиток, який раніше був на балансі підприємства «Сіверянка». Ця процедура необхідна, аби допомогти жителям провести капітальний ремонт і демонтаж аварійних ділянок об’єкта. Адже минулий балансоутримувач був визнаний банкротом. У межах підготовки до опалювального сезону новоствореному комунальному підприємству «Теплокомуненерго» було передано єдиний майновий комплекс КЕП «Чернігівська ТЕЦ», а іншому генеруючому підприємству – «Облтеплокомуненерго» – подовжили договір оренди до 15 квітня 2023 року.

«Ми зараз звернулися до газопостачального підприємства з укладанням договору на опалювальний період. Договір укладається по березень включно. Так от, до нього треба додавати і договір оренди зокрема. Якщо ми не подовжимо договір на три місяці, а укладаємо його лише до 31 грудня на постачання газу за ціною пільговою – 7 400 грн, то ми ризикуємо щонайменше залишитися без газу або отримати його в січні за ціною 40 тисяч гривень, 60, 80 або навіть 100 тисяч гривень, тобто уже за комерційною ціною», — Олексій Щербина, голова правління «Облтеплокомуненерго».

Також у день нового державного свята стало символічним перейменування вулиці Рокоссовського на проспект Левка Лук’яненка, який був українським дисидентом, активним політичним діячем і співавтором Декларації про Державний суверенітет України. Загалом ухвалили рішення про перейменування 15 вулиць і 5 провулків, більш докладно – у наступному сюжеті ЧЕline.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button