Суспільство (відео)

Скандальне укрупнення: жителі Менщини вийшли на акцію протесту (Відео)

Жителі Менщини продовжують боротися за те, щоб Мена стала центром одного з п’яти новоутворених районів. Люди вийшли на головну площу населеного пункту, аби привернути увагу влади. Вони обурені рішенням зробити районним центром Корюківку.

«У Корюківці пусті села. Там фабрика трохи підтримує. Я їздив молоко заготовляв 12 років. То я знаю, які там села. Там людей нема. Глушина. А наш район живе і розвивається. В нас землі всі обробляються. І в Мені самій організації працюють сьогодні», — Михайло Болва, житель Менщини.

«Все в нас відповідає всім критеріям, щоб був Менський район. І кількість населення дуже велика. 30 тисяч населення. Я прийшла підтримати, бо віримо, що перемога буде за нами. Будемо берегти, оберігати наш район», —  Наталія, жителька Менщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дискримінаційне укрупнення: жителі Менщини проти приєднання до іншого району

«Якщо не буде району, то далі тут нічого не буде. І треба боротися до кінця, тому що Мена – це центр», — Віталій Крутий, житель Менщини.

«І тут нас хочуть задвинути, забрати в нас це все. І плюс на все це потрібні кошти і немалі, щоб організувати це в Корюківці. Навіщо? Чому так? Ми не можемо зрозуміти. Ми хочемо відстояти свою позицію. І якщо треба, то поїдемо до Києва і будемо там цей мітинг продовжувати», — Вікторія Івченко, жителька Менщини.

За словами місцевих депутатів, переміщення центру району з Мени у Корюківку невигідне й із фінансового погляду.

«Якщо оці 9-10 структур адміністративних переносити у центр, наскільки це буде накладено на наші бюджети та кошти платників податків. На сьогодні ми бачимо іншу картинку. Ну, не можна так. За ніч поміняти вектор на 360 градусів. Тут уже закрадається сумнів, чи це тиск, чи перемовини, чи чиїсь забаганки. І це людей збурило», — Валерій Кравцов, депутат Менської міської ради.

За весь період вдалося зібрати 25 тисяч підписів за створення центру району у Мені.

«Навіть молодь почала приєднуватися. Люди приходили не просто підписатися, це було свідоме рішення, люди висловлювали свою позицію. Приходили сімями. Бабусі, дідусі, навіть люди з інвалідністю приїздили на візках. Це було яскраве виявлення громадської позиції нашої Менщини», — Каріна Шаповаленко, член ініціативної групи, активістка.

Під час акції повідомили, що центр у Мені підтримали жителі ще двох районів. Наприкінці заходу люди проголосували за резолюцію, згідно з якою місцеві голови мають спрямувати звернення до президента України.

«Щоб він як Гарант Конституції поставив крапку в цій незрозумілій ситуації».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button