Суспільство (відео)

Зустріч з Портниковим: коли Україна досягне рівня Румунії (Відео)

24 жовтня до Чернігова завітав Віталій Портников. Відомий український журналіст і ведучий телеканалу «Еспресо ТБ» приїхав на запрошення молодіжної ініціативи Gava.

 «Кожна розумна людина, а пан Портніков таким є, варта того, аби її слухати і з нею спілкуватися. Окрім того, я неодноразово його слухав у телевізійній версії і знаю, що він багато уваги приділяє Донбасу», — проректор із науково-педагогічної та виховної роботи ЧНПУ Анатолій Тимошенко.

У приміщенні першої музичної школи пан Портніков ділився власними думками щодо минулого та майбутнього нашої держави.

 «Ми тепер змушені приймати правила, які пропонує захід, нам більше не дають гроші просто так. Нам дають гроші, якщо наш парламент ухвалює ті закони, які рано чи пізно спрацюють на розвиток української економіки. Через роки важких реформ, труднощів, бідності, тяжкої роботи побудувати країну, що буде схожа та такі європейські країни, які сьогодні досягли цих результатів. На Румунію теперішню, якщо все буде добре, через 10-15 років буде схожа на актуальну Румунію. Не на Польщу. Це буде великий успіх», — журналіст Віталій Портников.

Це стане можливе тільки завдяки зусиллям «морально-адекватних» українців, каже Портніков. Водночас він зазначив, що Україні треба кардинально  змінювати підходи до розвитку аграрного сектору.

« Технології збереження, що дають змогу отримувати з гектара більше продукції, технології, що дають можливість сортувати фрукти й овочі. Це ціла наука. Але те, що ми маємо – просто виростив і продав – це вже не сучасний світ», — журналіст Віталій Портников.

На зустріч із журналістом прийшли як чернігівська молодь, так і студенти зі столичних вишів. Аби поставити власне запитання Віталію Портнікову, вони займали чергу.

«Зараз багато говорять про останнє засідання в «нормандському форматі», всі кажуть, що це єдиний наш вихід, але яке ваше ставлення до цього?», — студент Інституту міжнародних відносин Олександр Краєв.

«Ну, у нас такий сусід, єдина можливість зітхнути з полегшенням – це якщо цього сусіда не буде, принаймні як політичного режиму. Це його економічний крах. Єдина можливість краху – західні санкції. Допомагає нормандський формат? – Так, бо санкції продовжуються, поки не будуть виконані мінські угоди. Чи можливо виконати мінські угоди? -Неможливо. Це і прекрасно, заради цього все і підписувалось. Головним завданням західних дипломатів було припинити російський наступ і зробити таку пастку для Путіна, з якої він би не міг вийти, навіть виконуючи всі умови. Ця пастка і є мінські угоди», — журналіст Віталій Портников.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Чудовий вибір, Віталій Портников саме той, кого варто запрошувати до Чернігова. Спілкування з ним завжди розвиває.

Back to top button