Суспільство (відео)

«Скільки можна?», – чернігівці про перехід на літній час (Відео)

Уже цього тижня українці перейдуть із зимового часу на літній. Станеться це в ніч із суботи на неділю, тобто на 28 березня. Таким чином годинники треба буде перевести на годину вперед. Чернігівці розповіли, як ставляться до такого переходу.

«На мене дуже добре впливає переведення годинників. Прокидаєшся, день стає довшим, раніше сонце встає. Тому мене влаштовує. Вже вік, раніше прокидаєшся. На роботу не ходжу, тому мені значно зручніше».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рівень щастя чернігівців: прості секрети задоволеності життям (Відео)

«Все нормально. Усе сприймаю дуже добре, тому проблем нема жодних».

«Взагалі треба переводити. Щоб було світліше ввечері. Це так я думаю».

«Годі вже переводити. Краще було б для здоров’я, для всіх нас. Тиск піднімається. Дуже погано. І скільки можна людей дурити? Із 80-го року. Скільки можна?»

«На все впливає. Не лише, щоб поспати, а взагалі. Звикає людина до одного. Хоч уже пенсіонер, але все одно воно ж відчувається».

«Звикаєш до одного часу, а потім раз і година різниці. Пока організм звикне, минає, мабуть, місяць чи два. Я вважаю, що це по-дурному. Уже і європейські країни відмовилися».

«Коли на зимовий переводять, тоді комфортніше, а так… Ну, вже організм сам перелаштовується. От тільки весна – і починаєш раніше вставати. Якщо не будуть переводити, то буде краще».

Верховна Рада вже робила спроби скасувати переведення годинників. Якби відповідний закон набув чинності, то Україна залишилася б у зимовому часі. Однак у другому читанні відповідний закон не отримав потрібної кількості голосів.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Роман Лазун

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button