Суспільство (відео)

Небезпечне дитяче дозвілля та нехтування перекриттям руху: ситуація на перетині вулиць Музичної та Мазепи (Відео)

«Бачили, що й лазять туди в яму діти».

Відкритий проїзд для руху транспорту та пішоходів, подекуди обірвані огороджувальні стрічки та небезпечна гра підлітків. У Чернігові на перехресті вулиці Івана Мазепи з вулицею Музичною вже кілька місяців тривають будівельні роботи на водопровідній мережі. І хоча від 15 липня до 31 жовтня рух цією ділянкою дороги був повністю перекритий рішенням виконкому Чернігівської міської ради, автомобілісти та велосипедисти знайшли собі об’їзди між метровими ямами й обгороджувальними предметами. Проте не всі чернігівці вважають такі об’їзди безпечними та з нетерпіннями чекають завершення робіт.

«Краще не їздити, хлопцям треба ж працювати, швиденько все зроблять і все буде».

«Ремонтують. Коли відремонтують, буде можливість ходити».

«Нема, мабуть, іншого варіанта, щоб було безпечно. Ми не звертаємо увагу, ми пройшли і пішли собі додому».

«Не бачила, що тут діти гуляють, але ходити небезпечно».

«Моя дитина росла, я знала, де вона їздить. А те, що вони тут лазять, це треба батькам трохи прикрутить гвинти та розповідати, що тут не можна їздити.

Уже треба зробити. Скільки вони тут? А вже понеділок і нема робочих».

По відповідь, чому не вся територія ділянки, де здійснюються роботи, обгороджена, ми звернулись до КП «Чернігівводоканал», що є замовником цих будівельних робіт.

«Водоканал там не перекривав рух, роботи там усі проводить «УТБ», зокрема і перекриття руху транспорту проводить за договором «УТБ».

Щодо транспорту знаки виставлені.

Знаходяться такі водії, які нагло пруть. Я проїду і все. От пре воно. Там яма розкопана величезна, робота проводиться, техніка стоїть важка.

Працівники водоканалу не мають функцій когось зупиняти, ми не поліція»,- Ігор Грищенко, представник КП «Чернігівводоканал».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рівень алкоголю перевищував норму у 12 разів: на Чернігівщині затримали нетверезого водія

Натомість у патрульній поліції Чернігівської області зазначають, що контролювати цю ділянку дороги мають безпосередньо замовники робіт.

«Саме перекриттям і всіма його моментами, зокрема схемою перекриття та забезпечення перекриття, займається замовник із міською радою, ми тільки погоджуємо на загальних підставах і більше жодного стосунку не маємо», – йдеться в повідомленні патрульної поліції в Чернігівській області.

Аби більш-менш роз’яснити ситуацію та зрозуміти справжні причини порушення перекриття руху, ми звернулися до компанії, яка здійснює роботи на цій ділянці.

«Деякі просто їздять, бо їм так хочеться.

У нас не передбачено в перекритті блоки, тільки загорожа. Загорожа стоїть. Ми ж не можемо закривати, відкривати.

Щоб заїжджала техніка для розробки ґрунту, для вивезення, для доставки матеріалів, потрібен технічний проїзд із кожної сторони»,- Олександр Зубенко, виконроб корпорації «Укртрансбуд».

Під час розмови з’ясувалося, що неодноразово на цій ділянці працівники «Укртрансбуд» бачили і дітей, яким робили зауваження, але ситуація повторювалася. Також представник «УТБ» зазначає, що цілодобово там є охорона.

«На ямах я не бачив, обтягуємо все стрічкою, ставимо загорожу. Але у нас там є пісок, і так, дійсно ввечері там вони проводять певний час»,- Олександр Зубенко, виконроб корпорації «Укртрансбуд».

Як бачимо, наразі на перетині вулиць Музичної та Івана Мазепи дійсно спостерігається так зване перекриття руху, натомість воно неналежно забезпечене, й, окрім того, що там уже певний час їздять автомобілі, діти знаходять тут місце для свого дозвілля. Проте на запитання, хто відповідатиме в разі нещасного випадку на цій ділянці дороги, відповіді ми не отримали. Станом на ранок 18 вересня кількість огороджувальних знаків на цій ділянці дороги збільшилась.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button