Суспільство (відео)

Бачили очі, кого обирали: бюрократи гальмують молодіжний рух (Відео)

Чернігівська міська рада ніяк не хоче додаткових контролюючих і дорадчих органів поруч із собою. Уже третій місяць її апарат із такою собі групою підтримки серед депутатів блокує створення Молодіжної ради при міській раді. Черговий крок створення робочої групи.

«Є пропозиція піти за проектом положення, яке розробила ініціативна група», — говорить Максим Черненок, голова робочої групи, секретар Чернігівської міської ради.

Знаково – молодь і, так би мовити, досвідчені політики сідають по різні боки. Останні замість конструктиву і підказок вдаються до цілеспрямованої критики. Часто – без будь-якої логіки.

«У чому принципова позиція вашого тексту і запропонованого? Принципової немає. Ми конкретизуємо», — зазначає Роман Миколаєнко, керівник юридичного відділу ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко «накинув оком» на Молодіжну раду

«Я дуже з повагою ставлюся до громадських активістів, але в нас немає визначення «активіст»», — зауважує Павло Вовк, депутат Чернігівської міської ради («Опозиційний блок»).

«Регламенти шостого скликання і сьомого відрізняються», — говорить Жанна Шерстюк, депутат Чернігівської міської ради («Радикальна партія Олега Ляшка»).

«Дозволено тільки те, що чітко визначене законом. Інше в цих правовідносинах неможливе», — відзначає Павло Вовк, депутат Чернігівської міської ради («Опозиційний блок»).

Наприклад, не написано в законі, що ви маєте дихати повітрям, – будьте ласкаві, припиніть і дочекайтесь закону. Причина нагнітання ситуації і чіпляння «до всього, до чого що можна», ймовірно, пов’язана з елементарним небажанням влади допускати громадських контролерів до бюджету міста та земельних питань.

«Давайте окреслимо всі сфери, чим ви хочете займатись. Тоді ми будемо розуміти, ви можете цим займатись чи не можете», — розповідає Павло Вовк, депутат Чернігівської міської ради («Опозиційний блок»).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прозоро і потужно: у Чернігові створюється муніципальна молодіжна рада

«Давайте щодо молодіжної політики. Ось начальник, і будемо в цьому напрямі працювати», — додає Павло Вовк, депутат Чернігівської міської ради («Опозиційний блок»).

Молоді активісти шоковані. Кажуть, у їхній практиці це єдиний приклад в Україні такого шаленого спротиву влади думці чернігівців.

«Це тільки в Чернігові такий цирк. Депутати чіпляються за кожне слово. Намагаються затягнути процес. Хоча й самі прийшли не підготовленими. Не знають положення і просять зачитувати кожен пункт», — зауважує Катерина Число, член робочої групи.

«Насправді це не діалог, а знову ж таки перенесення та затягування часу. Знаємо практику цих робочих груп», — говорить Сергій Гривко, член ініціативної групи зі створення Молодіжної ради.

З огляду на характер робочої групи, головна її мета – не зважений документ, а не допустити створення Молодіжної ради і на наступній сесії Чернігівської міської ради, що відбудеться цього місяця.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button