Суспільство (відео)

«Спартанський» табір: у лісах на Менщині готують майбутніх «зірок» спорту (Відео)

«У таборі з цікавого – гірки. Ну, все цікаве є. І смачно все дають»,- Володимир, учасник спортивно-оздоровчого табору.

Райський куточок із мальовничими водоймами, Десною та сосновим лісом створений для відпочинку дітей у Менському районі. Дитячий табір, який в останній сезон у зв’язку з карантином перетворився на спортивно-оздоровчий захід, уже другий рік є оазисом дитячих активностей, оздоровлення та дружньої атмосфери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сільський табір «Мрія», який мало не закрили, відкрив першу та єдину цього року зміну (Відео)

«Уперше в такому таборі і це дуже круто»,- Альона, учасниця спортивно-оздоровчого табору.

«Хороше харчування, підйом о сьомій ранку. Ну, мені тут подобається дуже»,- Іван, учасник спортивно-оздоровчого табору.

«Багато різних ігор, багато друзів. Вогонь є, там, де ми сидимо ввечері»,- Вероніка, учасниця спортивно-оздоровчого табору.

«Супер сприймають. Щодня вони питають: «А що буде далі? А що буде через 5-10 хвилин? Коли ми збираємося? Куди ми біжимо?»,- Катерина Кобища, вихователь у спортивно-оздоровчому таборі.

«Граємо в усілякі ігри, їмо, в нас п’ятиразове харчування. Два рази нам дають всілякі смаколики, а тричі – корисну їжу»,- Ярослав, учасник спортивно-оздоровчого табору.

Як для сучасної молоді, маємо в таборі справжню цікавинку… У дітей майже на весь день забирають гаджети. Юні гості лісу змінюються на очах – багато рухливих ігор і спілкування замінюють блукання в нетрях інтернету.

«У нас забирають телефони, тому доводиться ігри придумувати. То граємо в «мафію», то в карти, то в ще щось»,- Ярослав, учасник спортивно-оздоровчого табору.

«Ми дітей насамперед відриваємо від комп’ютерів, привозимо в екологічно чисту місцевість. Забираємо всі гаджети та проводимо різні спортивно-оздоровчі заходи.  Це ігри, змагання. Це і плавання, і кросова підготовка»,- Олександр Маркін, організатор  спортивно-оздоровчого табору «Спортивна країна».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині відбувся V благодійний табір для дітей українських бійців

«На жаль, наше покоління зараз сидить удома, в гаджетах. І нема розвитку. І для цього треба докласти велике зусилля, щоб діти розвивалися і фізично, і розумово. Тому таке перезавантаження інколи дуже класне для дітей»,- Катерина Кобища, вихователь у спортивно-оздоровчому таборі.

Ідея організовувати такі заходи виникла через брак оздоровчих заходів саме зі спортивним напрямком, що слугували б підготовкою перед майбутнім спортивним сезоном, зокрема для дзюдоїстів, але не тільки. Тому базовою в таборі є фізична підготовка. Так, завжди є ранкова зарядка та щонайменше два тренування на день. Крім цього, різноманітні довільні фізичні навантаження.

«У нас є скеледром, канатне містечко. Є турніки, є бруси. Є ігрова зона – футбол, регбі, у волейбол граємо на полі»,- Олександр Маркін, організатор спортивно-оздоровчого табору «Спортивна країна».

«Класні тренування – мені дуже подобаються. Хороші вожаті, хороше харчування»,- Данило, учасник спортивно-оздоровчого табору.

«Скеледром мені дуже сподобався. Я вперше лазила. Найстрашніше було зробити перший крок»,- Наталія, учасниця спортивно-оздоровчого табору.

«Мені подобається харчування. Ходимо грати в футбол і регбі»,- Іван, учасник спортивно-оздоровчого табору.

Крім цього, в таборі оздоровлюються діти з будинків сімейного типу. Загалом в кожну зміну, а їх цього року планується чотири, частину таких дітей приймають безкоштовно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скаути в лісах Чернігівщини: неймовірний табір, до якого варто віддати свою дитину (Відео)

За одну зміну в таборі оздоровлюється до 50 дітей, це у зв’язку з коронавірусом. Та є можливість прийняти до 90 осіб.

Діти тут забезпечуються п’ятиразовим харчуванням. Крім спортивного дозвілля, у вільний час купаються на пляжі, переглядають мультфільми на проєкторі, грають у різноманітні настільні ігри, спілкуються біля багаття, організовують дискотеку. І всі одностайно кажуть, що після повернення додому мріятимуть знову і знову потрапити в цей табір.

«Мені все подобається. Я готовий сюди приїжджати і приїжджати»,- Кирило, учасник спортивно-оздоровчого табору.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button