Суспільство (відео)

Скаути в лісах Чернігівщини: неймовірний табір, до якого варто віддати свою дитину (Відео)

Скаути в лісах Чернігівщини. Величезний наметовий табір «Зелена стежка» на два тижні розбили поблизу села Вовчок Кіптівської громади.

«Діти сюди заїжджають, у них розряджаються телефони і вони спокійно почуваються два тижні без мобільного зв’язку, без інтернету. Тому що багато активностей, які дають можливість поринути в природу», — розповідає Андрій Чиж, заступник керівника табору «Зелена стежка».

У скаутську тусовку зібрали дітей віком від 7 до 14 років, переважно з Києва та Чернігова. Скаутинг – всесвітній рух задля фізичного, розумового та духовного розвитку на основі єднання з природою.

«Бути чесним перед собою, бути чесним перед людьми, бути чесним перед Богом», — говорить Андрій Чиж, заступник керівника табору «Зелена стежка».

Неймовірна атмосфера і безліч локацій забезпечують дітям фантастичний відпочинок і багато корисних навичок, які сприяють саморозвитку. Водні катамарани, як правильно розпалювати та підтримувати багаття, як орієнтуватись та підготувати укриття в лісі, навчитись в’язати вузли, вміти самостійно готувати їжу тощо. Все це під пильним наглядом досвідчених вожатих. Діти в захваті.

«Ми на свіжому повітрі два тижні. Порівняно зі звичайним життям у місті, це значно краще», — Євгеній.

«Класно те, що тут багато свободи. Живемо просто в лісі, в наметах. Це класно», — Іван.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Готував суп Зеленському»: мегапозитив від учасника «МайстерШеф», який зараз куховарить у чернігівському лісі

Восьма година – зарядка-руханка, далі – сніданок, після нього ранкова лінійка з рапортами та нагородами.

«Організація шикуйсь, струнко. Наша організація. – Оріяна. – Наш девіз. – Оріяна краща всіх, нам супутній успіх».

Наступне – різноманітні активності, обід, сієста з відпочинком, спеціальні вправи, закінчується день вечерею, танцями та співами в рамках спеціальної вечірньої програми. Відбій о 22.00. Весь день дітей насичений щохвилини. Тут і лісовий екстрим-атракціон, і плавання, і різноманітні локації. Наприклад, ковальська справа, де охочі можуть викувати собі металевий сувенір.

«Ми куємо всілякі дрібнички, підковки маленькі, ножики, всілякі прикраси, символи всілякі, це зараз я таку класичну річ роблю – підкову», — розповідає Сергій Поляковський, майстер, коваль, м. Київ.

Не обходиться і без гончарства з музичним спрямуванням.

«Тут лісова гончарня, маємо гончарний круг, на цьому столику діти ліплять. Усе зроблене на поличку виставляємо. Виготовляємо посуд, різні дрібнички, свищики традиційні», — говорить Олег Луцук, майстер, гончар, село Стольне Менщина.

Для релаксації дивовижна і душевна лаунж-зона з гамаками, бібліотекою та масажем для ніг. До речі, вхід до неї «платний» – десять шишок.

«Діти, коли приходять, роззуваються і на цій території ходять босоніж. І це такий собі масаж ніг. Ноги відпочивають», — відзначає Наталія Дітковська, завідує лаунж-зоною.

І безперечно, смачна кухня, де за шеф-кухаря – учасник кулінарного шоу «МайстерШеф» і київський кулінар Віктор Перехрест.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сільський табір «Мрія», який мало не закрили, відкрив першу та єдину цього року зміну

«У нас найсмачніша їжа на Чернігівщині. Я тут відповідаю за якість страв. Ми все готуємо за нормами, все протираємо», — наголошує Віктор Перехрест, шеф-кухар табору, фіналіст шоу «МайстерШеф».

Наступного року планує долучитись до скаутського руху і Кіптівська громада, буде надана фінансова допомога – і частина місцевих дітей долучиться до табору.

«У нас тут поряд Десна, оця прекрасна місцевість, яка може повністю все збалансувати для здоров’я та відпочинку дитини. І тут на наших очах дитина проходитиме цей реабілітаційний та оздоровчий курс», — розповідає Володимир Кучма, голова Кіптівської ОТГ.

Табір «Зелена стежка» на Чернігівщині вже шостий рік. Щоразу приймає приблизно 200 дітей. Приїжджають навіть скаути, які вже постійно проживають в Німеччині чи Сполучених Штатах. Не хочуть зраджувати традицій, друзів і атмосферу.

«Тут багато локацій. Друзів багато», — Марія.

«Скалодром, гончарство. Майстер-клас учора з вареників був», — Владислав.

«Усі дружні, допомагають одне одному», — Ліза.

« Тут є вогнища, ми спимо в наметах. Це круто», — Маша.

«Тут можна дуже багато чого нового зробити», — Ілля.

««Зелена стежка» – це клас!».

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

2 коментарів

Back to top button