Суспільство (відео)

У спортшколі знову конфлікт: Дериземля обіцяє розігнати всіх (Відео)

«Дуже розумні ви, але я ж не Кармелюк. Я дійду і до інших моментів», — говорить Олександр Брічеєв, голова Федерації велосипедного спорту Чернігівської області.

Велоспортивна спільнота Чернігова продовжує чубитись і з’ясовувати стосунки. Першопричина протиріч – особистий конфлікт між директором КДЮСШ №1 Сергієм Романчуком і тренером із велоспорту цієї школи Андрієм Кармелюком.

«Через те, що я відмовився платити директору гроші з півставки веломайстра. З цього все почалося», — зазначає Андрій Кармелюк, тренер-викладач із велоспорту ДСШ №1.

Але найгірше, що все це вилазить боком насамперед для вихованців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баталії в спортивній школі №1 набирають нових обертів

«Чесно вам скажу, на душі таке обурення, бо не пройшло і півроку, як ми вже порушували це питання, а наразі віз, як кажуть, і нині там», — зауважує Інна Василенко, представник батьківської громади секції велоспорту.

«Атмосфера складна. Постійний емоціональний тиск відчувається», — говорить Борис Ушаков, велосипедист.

«Звісно, є тиск на тренера. Директор якось його притискає, щоб він кудись не заходив, якісь двері не відчиняв», — розповідає Євген Лопоха, велосипедист.

Конфлікт привів людей під стіни мерії, далі – до профільного управління спорту.

«Хочемо, щоб не тиснули на тренера з велоспорту. І батьки, і діти хочуть, щоб ця секція існувала», — зазначає Олександр Брічеєв, голова Федерації велосипедного спорту Чернігівської області.

Директор школи ж відкрито сумнівається в доцільності велосекції.

«Ми кажемо про такі речі, про списки. Якщо в нас тільки одна дитина ходить на секцію», — відзначає Сергій Романчук, керівник чернігівської спортшколи №1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові розгорівся велоскандал

На нараді з керівником управління спорту перепало всім. Спершу тренеру – за неякісний тренувальний процес.

«Ось вам самим приємно, якщо ваш вихованець на чемпіонаті області серед трьох осіб зайняв перше місце», — говорить Андрій Дериземля, керівник управління спорту ЧМР.

Далі і директору школи – за «встромляння палиць у колеса» в роботі секції.

«Останнє попередження. Сергію Петровичу, ви вирішили пограти. Ми ж домовились, що ми купляємо велосипеди і видаємо тренеру. Чому ви зволікаєте?» — запитує Андрій Дериземля, керівник управління спорту ЧМР.

Як підсумок під загрозою звільнення опинились обоє.

«Я роблю останнє попередження вам обом. Якщо буде продовжуватись усе це, я буду ставити питання про звільнення вас обох. Якщо ви вдвох не можете правильно побудувати тренувальний процес, я рекомендуватиму звільнити двох», — наголошує Андрій Дериземля, керівник управління спорту ЧМР.

Отже, чекатимемо закінчення скандальної велоепопеї. Що в ній переможе – особисті амбіції чи здоровий глузд – покаже час.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button