Суспільство (відео)

Співоче поле Бахмаччини фестивалить (Відео)

«Моє село – моя столиця, моя провінція свята». Під таким традиційним девізом проходить вже четвертий всеукраїнський фестиваль «Відродження українського села, його духовності і культури» в Пісках Бахмацького району на Чернігівщині.

Виступ духового оркестру МНС України, кінно-трюкове шоу під керівництвом Євгенія Крутова, свято сала, різноманітні майстер-класи, виставки народних умільців, і звичайно ж конкурсні виступи фольклорних колективів з різних куточків України – такою насиченою програмою зустріло гостей і учасників народного гуляння головне співоче поле Бахмаччини.

Ініціатор, засновник та голова оргкомітету фестивалю Валерій Колоша пишається — за ці роки  музичне свято набуло неабиякої популярності та об’єднало  людей, для  котрих  небайдужа доля й майбутнє українського села.

«З кожним роком все більше й більше. Ми навіть не думали, що все так воно піде. Один рік, коли почалась війна, ми його не проводили з етичних міркувань, але люди зверталися й просили, щоб на наступний рік провели, тому що їм цього не вистачає – це ж майданчик для спілкування, для мистецьких творів, тут багато співається нових пісень, багато кульмінацій і презентацій. І це все українська культура – вона сьогодні тут будується», — засновник фестивалю Валерій Колоша.

Привітати учасників та організаторів з відкриттям фестивалю, а також вручити подяки й подарунки пісківцям завітав на свято народний депутат України Валерій Давиденко.

«Низький уклін Валерію Петровичу, Світлані Олександрівні, що вони переймаються розвитком українського села і роблять такі свята. Ви ж бачите, скільки багато дітей, людей, всі задоволені, попри таку хмуру погоду тут одні посмішки. Тому, це чудовий фестиваль. Відродиться село – відродиться Україна», — народний депутат України Валерій Давиденко.

Проведення такої яскравої мистецької акції має велике значення як для самих селян, так і для відродження української культури загалом. Адже на співоче поле Сіверщини активно з’їжджається молодь, яку вдається зацікавити національними звичаями та традиціями, переконані  учасники творчих колективів.

 Ми ж у клопотах, встаємо рано, лягаємо пізно – поле, город, садиба, все. А тут відпочивають люди. І це важливо для молоді, бо вони ж не знають що це таке, ми то знаємо українську пісню, а вони не знають, і їх треба вчити. Це дуже важливо і правильно», — пані Наталка, фольклорно-етнографічний ансамбль «Злагода», Бобровицький р-н.

Вже наступного року на музичному святі «Відродження українського села, його духовності і культури» чекають гостей з-за кордону, зокрема сусідньої Польщі. А відтак фестиваль набуде статусу міжнародного.

Ще статті по темі

Back to top button