Суспільство (відео)

Спортивне життя та війна: як у Носівській громаді тренують майбутніх чемпіонів

Спорт залишається дуже важливим навіть у таких складних умовах, як зараз. Адже це розвиває та покращує не лише фізичний, а й психологічний стан. Зокрема це зараз важливо для дітей, які спершу пережили на собі карантинні обмеження через пандемію коронавірсу, а тепер переживають воєнні часи. Тож дотримуючись усіх безпекових правил, у Носівці продовжують залучати дітей до різних видів спорту.

«Дуже багато зацікавлено батьків, вони приходять із маленькими дітками і цікавляться, які в нас є відділення. Навіть 6-річки, які ще не відвідують школу. Ми завжди діток приймаємо, бо знаємо, що це наші майбутні спортсмени. Футбол працює, відділення легкої атлетики. З 6-річного віку дітки в нас займаються аж до 18 років. Зацікавленість у спорті є, а оскільки з’явився новий стадіон, то дуже багато людей займаються навіть у вечірній час. Ось зараз, коли холодно та вітряно, теж приходять на заняття і самі займаються»,- Валентина Бочок, заступник директора з навчально-тренувальної роботи, тренер-викладач Носівської ДЮСШ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ковзани. Лід. Хокей: зимове дозвілля у громаді на Чернігівщині (Відео)

Крім того, ще працює відділення вільної боротьби. Безумовно, воєнний стан створює складнощі не тільки для самих тренувань, а й також для організації різноманітних змагань і чемпіонатів. Особливо якщо вони на виїзді.

«Перш ніж я відправляю заявку для участі, ми проводимо опитування батьків – чи вони дадуть нам дозвіл. Те, що тренери на себе беруть відповідальність, це обов’язково, діти дуже бажають виступати. Бо за останні пів року ніде на виїзді спортивна школа участі не брала. Ми проводили свої змагання для малечі та для старших діток. Щоб зацікавити дітей, аби вони знали, задля чого вони ходять на тренування. Війна війною, а їм цікаво розвиватися.

Батьки бояться відпускати дітей, тренери так, згодні, ми порадилися спільно на нараді, бо діти дуже хочуть. Але батьки не дають дозволу»,- Валентина Бочок, заступник директора з навчально-тренувальної роботи, тренер-викладач Носівської ДЮСШ.

Тож найголовніше бажання всіх тренерів, батьків і дітей – аби якнайшвидше закінчилася війна. Аби можна було знову проводити великі спортивні збори, а трибуни були вщент заповнені вболівальниками. Адже спортивна школа виховала не одного всеукраїнського чемпіона. До повномасштабного вторгнення тут встигли реалізувати проєкти міської ради та програми президента «Велике будівництво» з модернізації самого поля та бігових доріжок. Уже після Перемоги тут мріють і осучаснити приміщення.

«Хотілося б оновити і осучаснити приміщення, як зовні, так і всередині. І всі ідеї та запити, я думаю, вони завжди будуть підтримані міською радою, депутатським корпусом і батьками. Бо ми бачимо, що це великий позитив несе, це загартування, тренування, здоров’я, до того ж, так дітки більше займаються спортом, а не сидять у різних гаджетах і комп’ютері»,- Володимир Ігнатченко, голова Носівської територіальної громади.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button