Суспільство (відео)

Спортсмени-рятувальники: чемпіонат із прикладного виду спорту (Відео)

Двадцять шість команд рятувальників з усієї України. Вони покажуть свій професійний рівень на всеукраїнських змаганнях із пожежно-прикладного виду спорту. Його, до речі, нещодавно визнали офіційним.

«Останнім часом керівництво служби приділяє доволі багато уваги цьому виду спорту. Хочу вас запевнити, що ми розвиватимемо цей спорт і надалі, і ставитимемося до нього досить серйозно», — голова ДСНС України Микола Чечоткін.

Голова Державної служби надзвичайних ситуацій урочисто відкрив 25-й чемпіонат. 14 червня – символічна дата для змагань, адже рівно тридцять років тому створили цей спорткомплекс

«Рівно тридцять років тому ухвалили рішення та створили цей чудесний комплекс, де відбуваються і міські, і міжнародні змагання», — головний суддя Олександр Тарасов.и є

А спортсмени мають амбітні плани та переконують – кожна команда покаже свій найкращий результат. Адже, готуватися їм не доводиться: всі ці навики напрацьовують під час роботи.

«Це пов’язано з основною діяльністю. Кожного чергування ми таке виконуємо. Трьохлінійна драбина й бойове розгортання так само», — рятувальник із Білої Церкви Віктор Яцюк.

«Фізичні навантаження нам потрібні, ми повинні бути розвинені», — рятувальник із Херсона Володимир Євтушенко.

Вболівальники напружені та малоговіркі: кожен хвилюється за результат своїх фаворитів. Настанови в усіх однакові. Перемога і найкращий результат .

— Бойовий настрій і виступити якнайкраще.

— Звісно, налаштовані на боротьбу. На чесну боротьбу і чесні змагання.

— Гарних результатів і хоч би виконати те, що вони можуть, і буде все добре.

Найстарша команда – одесити. Її створили 27 років тому. Та щороку учасники ретельно готуються до таких змагань.

«Були збори в Миколаєві, ми тренувались. І братимемо участь», — заступник начальника управління реагування надзвичайних ситуацій в Одеській області Віктор Боярський.

Кожна команда змагатиметься в різних видах прикладного пожежного спорту. А потім найкращі результати підсумують і визначать спортсменів для української збірної, що представлятиме державу на чемпіонаті в Туреччині. Чемпіони-міжнародники нині займають особливе місце в строю. Вони ветерани-рятувальники. Прикладним спортом займалися більше десятиліття.

«Це ж прикладний вид спорту. Це потрібний спорт», — ветеран Володимир Абраменко.

Найкращий подарунок на урочистостях отримали рятувальники із Ріпок. Їм вручили ключі від новенького «МАЗу».

«Підвищеної прохідності, має більше води. У старій техніці 2,300 а тут чотириста літрів. Це дасть можливість оперативніше і краще гасити пожежі», — начальник ДСНС у Ріпкинському районі Анатолій Криса

У Ріпкинському районі пожежних лише шість автомобілів. За останні двадцять років – це перше оновлення автопарку.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button