Суспільство (відео)

Справа Підвербної: у найстаршої матері України вилучили дитину (Відео)

  • Друзі, мені це все набридло. Я вирішила вам про все розказати. Я довго терпіла і от зірвалась…

Допис із такими словами розмістила на своїй сторінці в соціальних мережах 12-річна донька найстаршої мами в Україні – 78-річної Валентини Підвербної. У своєму пості дівчинка розповідає, що її мама буцімто знущається з неї, завдає морального та фізичного насилля. На резонансний допис дівчинки одразу зреагувала громадськість.

25 квітня 2023 року відбулось позачергове засідання Чернігівського виконкому, на якому було погоджено рішення негайно відібрати малолітню дитину у зв’язку з безпосередньою загрозою для її життя та здоров’я.

«Ми не могли не відреагувати і зробили це терміново. Служба у справах дітей спільно з Національною поліцією вилучила дитину терміново. Коли її вилучали, вона підтвердила інформацію, яку виклала в соцмережах про знущання. Вона вилучена і зараз перебуває в лікарні», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Також буде розпочата робота над створенням позову до суду для відібрання малолітньої дитини в найстаршої матері України.  

«До п’ятниці ми підготуємо позов, у п’ятницю направимо до суду. Завтра повідомимо, як це передбачено, прокуратуру. Дитина поки що перебуватиме в лікарні, поки пройде необхідні обстеження та проведуть необхідні аналізи. Потім буде тимчасово влаштована так, як це передбачено чинним законодавством», — Олена Зінченко – начальниця управління у справах дітей ЧМР.

Рішення з приводу подальшої долі дитини залежатиме від рішення суду. Ми стежитимемо за перебігом цієї історії та повідомлятимемо нові подробиці справи.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button