Суспільство (відео)

Стан здоров’я «весняних» призовників здивував: медики Чернігова оцінили призовну кампанію (Відео)

Невдовзі ухилятися від проходження строкової військової служби буде дорого. Про це заявили в чернігівському військкоматі напередодні весняного призову.

«Будуть прийняті відповідні закони, згідно з якими буде значно жорсткішим покарання – як адміністративне, так і кримінальне, щодо ухилення від військової служби. Як строкової, так і служби в резерві», — Вадим Лільчицький, заступник обласного військового комісара.

Загалом весняна призовна кампанія стартує з 1 квітня. Згідно з розподілом, у Чернігівській області на цей призов треба «зібрати» 487 строковиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Призов чернігівців віком 18-19 років на строкову військову службу можна проводити лише за їхнім бажанням

«У квітні – червні 2021 року пройдуть заходи щодо призову громадян України на строкову військову службу. В березні тривають підготовчі заходи, пов’язані з попередніми медичними оглядами, обстеженням, лікуванням і вивченням призовників, розподілом призовників до складу команд», — Юрій Борисов, т.в.о. військового комісара ЧО ТЦК та СП.

Особливістю цієї кампанії буде те, що призовників направлятимуть безпосередньо до військових частин, а не до навчальних центрів.

Наразі хлопці проходять медичні комісії. Стан здоров’я строковиків дивує лікарів.

«Ось торік дуже багато було хворих допризовників, а зараз поменшало. Ми навіть ось розмовляли, дивувалися», — Тетяна Сасіна, терапевт медичної комісії.

Самі ж майбутні воїни розповідають, чому без жодних сумнівів готові йти служити в армію.

«Мені здається, що кожен чоловік мусить відслужити, так би мовити», — Денис Цибульський, майбутній строковик.

«Це розвиток. Це розвиває. Ти будеш там, ти дізнаєшся… не все розкажуть тут», — Даніїл Горкавий, майбутній строковик.

Військові ж комісари розповідають про пільги, хороші умови та грошові винагороди в процесі служби. Окремо доповідають про вакцинальні преференції.

«Коли наші призовники отримають статус військовослужбовця, вони пройдуть цю вакцинацію безпосередньо в військових частинах. І відповідно до статуту внутрішньої служби, одним із обов’язків військовослужбовця є піклування про свій стан здоров’я», — Олег Гончарук, чернігівський міський військовий комісар.

Загалом же цьогоріч наші призовники, яким виповнилося 18 років, поповнять лави ЗСУ, Національної гвардії, спеціальної служби транспорту та прикордонної служби. Служитимуть півтора року, ті, хто з вищою освітою, – один рік.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button