Суспільство (відео)

Старий чернігівський кінотеатр перетворять на новітній хаб (Відео)

Чернігівський обласний молодіжний центр стане простором, який виховуватиме громадсько-активне покоління. Тут створять хаб для соціального партнерства, підприємництва та інституційного розвитку, що забезпечить різносторонні потреби молоді області. До того ж хаб передбачатиме всі рівні співпраці.

«Між підприємствами та працівниками, між студентством та підприємствами, між молодими людьми, які мають свою ідею і хотіли б її реалізувати. Для громадських організацій. Це можливість займатися соціальним підприємництвом. Він об’єднає і ресурсну допомогу, і менторський супровід, і навчання», — розповідає Ірина Симонова, директор Чернігівського обласного молодіжного центру.

Молодіжний центр уже має чимало планів і проектів із навчання та дозвілля молоді. Але наразі їх ніде реалізувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сновську планують перетворити старий клуб залізничників на новітній лофт-центр

«Якщо в нас буде такий хаб, як дуже потужний ресурс, то такі проекти будуть реалізовані на базі молодіжного центру. Ми впроваджуємо новий досвід і підходи. А ніхто не буде давати на ремонти чи на забезпечення чогось іншого, якщо громада сама не готова це зробити», — говорить Ірина Симонова, директор Чернігівського обласного молодіжного центру.

Думки чернігівців із приводу створення хабу розділились. Більшість жителів міста вбачає неабияку користь у створенні такого простору для молоді. Та є й ті, хто таку ідею критикує.

«Треба поновити те, що було, культурний центр, мистецький, щоб тут був. Це центр міста. Треба привести споруду до ладу і буде красива старовинна на площі в нас споруда».

«Ну, кінотеатрів у нас тепер… Це наша була молодість. Ми сюди ходили, фільми дивилися, а зараз уже не на часі. Треба, щоб дітей наших привчали до праці. Якщо не будемо привчати дітей, що вони повинні щось робити, щоб у них були свої обов’язки, то без цього не буде жодного майбутнього».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У приміщенні кінотеатру імені Щорса створять унікальний хаб

«Дуже потрібно це і молоді, і старшому поколінню. Для розвитку, для спілкування».

«Для дітей, для молоді я підтримую. Але тільки не дурниці різні, тільки для розвитку дітей».

Проект зі створення центру раніше подавали на розгляд чернігівської регіональної конкурсної комісії Державного фонду регіонального розвитку. Він став одним із переможців конкурсу. А от чи отримає він кошти з державного бюджету – вирішить Міністерство регіонального розвитку. Воно ще перевірятиме документи та відповідність проекту поставленій меті.

«Сьогодні розроблена стратегія виконання цього проекту. Ми вчора збиралися з молодіжним центром. Ми враховуємо проведення тендера, що є значною частиною виконання самої процедури, тому все в процесі. Сподіваємося і віримо, що цього року частину проекту буде реалізовано», — відзначає Ніна Лемеш, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА.

Капітальний ремонт у колишньому кінотеатрі не робили вже майже 60 років. Проект доволі масштабний і поділений на кілька етапів. Тому повне його завершення планується у 2021 році. Вартість лофту – 30 мільйонів гривень.

Журналіст: Ольга Лазун

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button