Суспільство (відео)

Старт туристичного сезону в Чернігові: чого очікувати містянам і гостям (Відео)

Заквітчані парки, запашні аромати весни та тепле сонячне проміння: травень – традиційний час для початку туристичного сезону. На жаль, уже другий рік поспіль у зв’язку з повномасштабним вторгненням реалії сьогодення не дають змоги проводити масштабні заходи та будувати грандіозні плани. Проте, попри всі складнощі, туристична сфера Чернігові тримається та розвивається.

«Взагалі якщо говорити про туристичний сезон 2023-го, то, очевидно, це і звучить само по собі пафосно, тому що все одно в нас не буде тих форматів і тих змістів, до яких ми звикли. Це будуть більш камерні заходи, які будуть говорити більше про те, що ми готові відкривати Чернігів для містян і готові відкривати Чернігів для гостей міста і тієї кількості туристів, які знайдуть у собі сили приїхати саме до Чернігова»,- Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР.

Тож перші камерні екскурсії для містян і гостей Чернігова стартують уже цієї суботи – 6 травня.

«Власне, 6 травня ми запропонуємо нашим містянам екскурсію одночасно від трьох сертифікованих гідів Чернігова.

Які презентували достатньо цікаві локації в онлайн-презентації «Відкривай Чернігів». А тепер ми запрошуємо всіх вийти в офлайн і пройтися тими місцями-цікавинками, про які ще, можливо, не знали. Переконана, що буде цікаво знайти Аліпієві печери, про які так багато писали, так багато чернігівців хотіли побачити, де вони знаходяться»,- Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зафіксувати історію та допомогти ЗСУ: волонтери анонсували фотокнигу про людей-героїв Чернігова (Відео)

Цікаві екскурсії містом проводитимуть кожну суботу. Так само, як і кожного року, в Чернігові проведуть традиційний форум із залученням різних представників, які працюють у сфері туризму.

«Ми радо запрошуємо всіх представників, які дотичні до сфери туризму, 11 травня о 12:00 в Управління культури та туризму Чернігівської міської ради на туристичні практики. До розмови з фахівцями ми запросили Ігоря Чава, це представник Державного агентства розвитку туризму. Це пані Катерина, яка працює з пам’яттю, вона готова надати рекомендації екскурсоводам і гідам, як саме працювати з історичною пам’яттю і як вкладати оті змісти, що були навесні 2022 року, власне, в екскурсійні маршрути.

А також пані Анжела Савченко, вона доволі відома власниця туристичної компанії, яка є дуже активним туроператором на території Чернігівщини»,- Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР.

Форум має виявити проблеми та виклики, що постають в умовах воєнного сьогодення і територіальних особливостей.

«Дуже важливо напрацювати спільний сценарій, за яким ми будемо рухатися, особливо коли ми говоримо про Чернігівщину. Прикордонний регіон, який постраждав навесні 2022 року, коли інфраструктура, і до того не ідеальна, стала ще гіршою. З’явилися страхи – їхати чи ні, відвідувати чи ні.

Готелю «Україна» сьогодні немає, а це була хороша локація для середнього сегменту туристів»,- Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР.

Цікавості чекають чернігівців також і в онлайн-форматі.

«Ми готуємо зараз другу хвилю нашого історичного просвітницького серіалу «Відкривай Чернігів», тому з 15 травня щонайменше 4 серії будуть присвячені постатям нашого міста, можна буде відкрити їх для себе»,- Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР. 

Тож уважно стежте за новинами на сторінці Туристично-інформаційного центру та долучайтеся до заходів і – найважливіше – запрошуйте друзів до активностей у місті Легенд.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button