Суспільство (відео)

«Стежки казок» юних чернігівських художників (Відео)

Понад сорок робіт представлені на виставці «Стежками казок» учнів Чернігівської міської школи мистецтв та їхнього викладача, організованій у Художньому музеї імені Григорія Галагана. Картини виконані в різних техніках: декоративний живопис, графіка.

«Діти тут різного віку – від 7-8 років до 14-15. Тема виставки «Стежками казок». Я намагалася, щоб ілюстрації мої поєднувалися з ілюстраціями дітей, але в створенні експозиції все розширилося. Тут доволі різна тематика, великодня, наприклад. Діти якось більше відгукнулися»,викладач Чернігівської міської школи мистецтв Оксана Гриньов.

Роботи передають позитивний настрій, адже кожна картина виконана старанно і щиро – від душі. Юлія займається живописом уже 5 років. Мріє стати відомим художником. На виставці представлено чимало її картин, але найулюбленіша – «Великодня квітка».

«Великодня квітка». Я малювала її на Великдень, мене надихнуло це свято, у нас є сімейні традиції, ми разом ходимо до церкви, гуляємо весь день», 14 років, учениця Чернігівської міської школи мистецтв Юлія Ігнатенко

Великодня тематика захопила ще одну ученицю – Анастасію. Вона намалювала свою родину під час святкування Великодня.

 «Ось моя картина. Тут наша сім’я. Дуже подобається малювати і я залюбки ходжу туди»,учениця Чернігівської міської школи мистецтв Платонова Настя (10 років).

Виставка триватиме до кінця травня. Тож кожен охочий може прийти і подивитися на роботи талановитих юних художників. Хтозна, можливо, серед них – майбутні Ван Гоги, Малевичі та Пікассо.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.  

Ще статті по темі

Back to top button