Суспільство (відео)

Створювали новий імідж і не тільки: молодь Чернігова провела акцію «Серце воїна» для матерів загиблих (Відео)

Відпочити,відволіктися від буденних справ та думок змогли матері загиблих у АТО та ООС. Саме для них цими вихідними у Чернігові провели акцію «Серце воїна». Організатори кажуть, що ідею їм подала подруга з Кіровоградщини.

«Інші області, інші міста якось підтримують сімї загиблих. А от наша область трошки підзабула. Ми вирішили дати їм день позитиву, день змін. Щоб вони відчули, що ми їх пам’ятаємо. Їхні сини загинули за Україну і  саме в Україні вони мають почувати себе добре і захищено», — Наталія Панаско («Іранка»), співорганізатор акції «Серце воїна».

«Наталія Іранка і Катерина Число запропонували нам долучитися. Ми підтримали Чернігівською міською молодіжною радою цей проект, він максимально важливий я вважаю. Ми приймали участь у робочих групах, щодо обговорення, залучали спеціалістів, організаційні моменти вирішували», — Михайло Брижко, голова Чернігівської молодіжної міської ради.

Для матерів загиблих організували фотосесію, спілкування з психологом, відвідини художнього музею. Жінкам робили професійний макіяж та зачіски.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці дали шефський концерт для військовослужбовців у Гончарівському (Відео)

«Соромились дуже. Вони були проти будь-яких експериментів. Просили тільки троки підчесати. З макіяжем було простіше. Майже у всіх було коротке волосся, тому багато не на експериментуєш. Ставити якийсь ірокез недоречно. Ми завжди не проти таких заходів. Постійно їх підтримуємо. Нам дуже було приємно, ми навіть  не очікували такого запрошення», — Анна Губенко, перукар.

Одна з організаторів акції Анастасія Лукашевич каже, що для неї тема війни дуже близька. Чимало її друзів зараз захищають Україну у зоні бойових дій.  Тому дівчина розуміє, наскільки важливо підтримувати матерів загиблих.

«Завдяки подвигу їх синів зараз ми ходимо тут. Живі, здорові. Вони полягли там заради нашого життя. Це їх сини. Вони їх втратили і це найгірше, що могло статися. Вони подарували нам героїв, а я хочу подарувати їм гарні емоції хоча б на один день, щоб вони відволіклися від свого горя і прожили день так, як вони хочуть», — Анастасія Лукашевич, співорганізатор акції «Серце воїна», депутат Молодіжної міської ради.

Організатори розповіли, що вже отримують повідомлення з вдячністю від учасниць акції.

«Одна з мам написала, що вона дуже сумнівалася, як воно все буде виглядати. Вони фотографувалися до професійного фотографа і відправляли всім своїм знайомим фотографії. Їм і сердечки відправляли, і зірочки, що вони дуже гарні. Вони дуже задоволені», — Наталія Панаско («Іранка»), співорганізатор акції «Серце воїна».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Солодкими подарунками привітали ніжинських дітей військовослужбовців, які загинули під час участі в АТО/ООС (Фото)

«Було складно тим, що я бачу, як їх нафарбували, зробили зачіску. А вони дивляться на себе і плачуть, що сини не побачили, які вони гарні. Я сама стою, у мене сльози течуть, але зараз не можна плакати. Прийду додому і можна плакати скільки влізе», — Анастасія Лукашевич, співорганізатор акції «Серце воїна», депутат Молодіжної міської ради.

Цього разу до акції долучилися семеро жінок. Однак «Серце воїна» продовжуватимуть.

«Ми взяли всього лише 7, щоб спробувати як воно буде виглядати. Щось може змінити. У нас програма була велика, то її треба зменшити до лектора і все. Вони поїли і можуть їхати додому. Сфотографувались і гарні їдуть додому», — Наталія Панаско («Іранка»), співорганізатор акції «Серце воїна».

Михайло Брижко каже, що молодіжна рада і надалі підтримуватиме цей проект та подібні ініціативи. У структурі органу діє й відповідна комісія, котра займається питаннями патріотичного виховання.

«У нас зараз буде зміна структури комісії. На наступному засіданні обиратимемо голів цих комісій і будуть напрацювання. На найближчий рік ми зможемо розробити відповідні проекти і рекомендації для міської ради. Будемо напрацьовувати певну стратегію», — Михайло Брижко, голова Чернігівської молодіжної міської ради.

Сам проект «Серце воїна» планують зробити обласним. До того ж він поширюватиметься не лише на матерів, а й на дружин, сестер, доньок загиблих воїнів.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Роман Лазун

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button