Суспільство (відео)

Як захистити дитину від агресивного сонця: дерматологи розповіли, коли краще проводити літні прогулянки (Відео)

Літо – сезон для прийому сонячних ванн та додаткових порцій вітаміну Д. Особливо любить побавитись на сонці дітвора, проте лікарі застерігають, що із засмагою головне — не переборщити.

«Сонечко для дітей може бути одночасно як і корисним, так і шкідливим. Шкідливим воно буде в тому випадку, якщо буде надлишок, або ж коли діти будуть виходити на сонце в неправильний час», — Марія Грибовська, дитячий дерматовенеролог .

«Бажано знаходитись на сонці до дванадцятої години дня. Для дітей до трьох років — до одинадцятої ранку», — Марія Грибовська, дитячий дерматовенеролог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вітаміни і вода: чернігівські наркологи дали поради, як кинути палити (Відео)

Коли сонце  в зеніті, краще знаходитись в тіні або в приміщенні. Знову виходити на безпечне сонце можна вже після четвертої години дня.

За словами дитячого дерматолога, випадки дитячих сонячних опіків на початок сезону вже не рідкість.

«За останній час дуже часто звертаються з сонячними опіками. Дитина зовсім небагато побула на сонці і приходять вже додому з пухирями. Не просто почервонінням, а з пухирями, тобто це опіки першого ступеня», — Марія Грибовська, дитячий дерматовенеролог.

Перша допомога при агресивному впливі сонця така ж як при будь-яких класичних опіках.

«Охолодити. Можна прийняти прохолодний душ. У кожної мами повинен бути «Пантенол» в аптечці. Він виручить при сонячних опіках і при будь-яких побутових», — Марія Грибовська, дитячий дерматовенеролог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відновити організм після коронавірусу – поради лікаря

Тому щоб уникнути проблем, перед тим як виходити на вулицю в сонячний день варто попіклуватись про захист для вашої дитини.

«Дитячу шкіру потрібно обов’язково захищати сонцезахисним кремом. Я завжди рекомендую аптечну серію і ніколи не рекомендую дітям масс-маркет. Дитячу шкіру потрібно захищати практично повністю, але одяг є механічним захистом, відповідно ми повинні наносити сонцезахисний крем на шкіру, яка не захищена одягом. Тобто, це відкриті ділянки рук, ніг, обличчя обов’язково. Дорогі мами, не забувайте наносити на вуха. Не забувайте вдягати своїм дітям головний убір», — Марія Грибовська, дитячий дерматовенеролог.

Засоби для захисту мають бути підібрані за віком і придбані в аптеці, всі інші можуть нести загрозу для дитини. Фільтр захисту повинен бути не менше позначки 50.

Загалом лікарі попереджають, що наслідки постійного впливу агресивного  сонця можуть бути найрізноманітніші — від пігментації шкіри до небезпечних базаліом та меланом.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button