Суспільство (відео)

«Там усе проплачено, і покарання не буде», – Поліна Малоштан уже не вірить у правосуддя (Відео)

Незабаром новий навчальний рік. Діти повертаються з канікул не тільки до уроків, а й до поновлення своїх підліткових ієрархій – визначення лідерів, самоствердження в колективі тощо. Такі взаємовідносини породжують прояви підліткової жорстокості. В поліції кажуть, що активно проводять заходи упередження цих процесів.

«Правоохоронці організовують профілактичні бесіди з дітьми. Це не просто спілкування, коли прийшов дядько у формі і щось розповідає. Ми даємо дітям поміряти нашу форму, діти самі розповідають про правила. З ними грають у цьому парку постійно», — розповідає Юлія Ковтун, речник чернігівського міського відділку поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Хоч вбивай – нічого не буде!» – адвокат Поліни Малоштан

А яскравий приклад «молодіжного терору», який Чернігів показав на всю Україну, в поліції називають поодиноким.

«Всі пам’ятають, коли дівчатка били одну дівчинку гуртом. З того моменту таких фактів більше не було. Цю справу зараз розглядають у суді, і, можливо, діти, які так вчиняли, побачили, що так не можна», — говорить Юлія Ковтун, речник чернігівського міського відділку поліції.

«Щодо суду, то його затримують, оскільки всі у відпустках, тож ніякого рішення немає. Я думаю, що там усе проплачено, і ніякого покарання не буде», — вважає Поліна Малоштан, постраждала від підліткової жорстокості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитяча жорстокість: чернігівка через соцмережу звернулася до батьків

Злочин є, винуваті є, а терміни пошуку справедливості вже вимірюються роками. Водночас правоохоронці нарікають, що більшість фактів підліткової жорстокості врегульовуються внутрішньо, на рівні дітей або їхніх батьків. До поліції, на жаль, ніхто не звертається. Психологи для попередження цих явищ радять шукати причини жорстокості, які йдуть із родини або соціуму.

«На мою думку, в кожної дитини, в якої є проблеми, має бути наставник, коуч. Це єдиний вихід. Наступне – входити в певні спортивні об’єднання», – говорить Інна Чистенко, психолог.

Варто відірвати дитину від негативного середовища замінюючи його спортом чи іншим корисним дозвіллям.  Саме цим шляхом зараз іде постраждала Поліна Малоштан. Попри труднощі, її сім’я живе в звичному режимі, але вже без віри в правосуддя та справедливість.

Журналіст: Олег Дешура  

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button