Суспільство (відео)

Тарифи на електроенергію можуть зрости вдвічі: думки чернігівців (Відео)

В Україні цього року майже удвічі можуть зрости тарифи на електроенергію. Про це розповів член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк в інтерв’ю «Телеграфу». Попереднє підвищення цін на електроенергію відбулося в червні 2023 року. Тоді вартість електроенергії для населення зросла з 1,44 грн/кВт-год до 2,64 грн.

Що думають про підвищення цін на тарифи чернігівці та скільки платять за світло зараз, ми в них розпитали.

Нема слів. Якраз тільки підвищувати.

Негативно ми ставимося до цього. – Так, негативно, бо це вже занадто. Бо люди зараз невідомо, як живуть. – Навіть для багатодітних знижка не допомагає. Скоро всі пільги познімають, тому негативно.

Зараз у нас рахунки приходять на місяць 4 тисячі десь. Це тому, що в нас немає газу, все на електриці.

Та позитивно, звісно! Ну, це жарт, певна річ. Негативно, як і всі адекватні люди. – А скільки ви зараз платите? – Чесно, я не знаю. Цим займаюся не я. Тому я не можу сказати. Але все одно дорого виходить воно.

Нічого хорошого. Що я можу сказати.

Якщо це буде справді аргументовано, ну, що ж робить, а якщо ні… – А ви багато зараз платите за електроенергію? – Нормально. Ми просто тільки повернулися зі Словаччини. То ще недорого наша електроенергія йде. Тому ми бачимо різницю.

Саме вчора читали про це на роботі з колегами. Ну, не факт, що це відбудеться, але, безумовно, це занадто, я вважаю. Доведеться звикати до нових умов, але, звісно, це перебір, я вважаю. – А скільки ви зараз платите за електроенергію? – 2,64. – Скільки взагалі платіжка у вас за електроенергію? – Десь приблизно 300 грн, якщо за місяць. Це ніби й не багато, але розумію, що буде значно більше.

Таке суттєве підвищення тарифів на електроенергію неабияк вдарить по кишенях українців. Проте коли ж очікувати підвищення ціни на електрику та до якого рівня – наразі невідомо.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button