Суспільство (відео)

Творчий батл для дітей: на Чернігівщині стартував літературний конкурс (Відео)

На Чернігівщині стартував літературний дитячий конкурс. Творчий батл між юними письменниками та поетами проводить обласна бібліотека для дітей.

«Він триватиме до 9 листопада, завершується у День української писемності та мови, приурочений цьому вшануванню нашого мовного свята країни. Будуть подяки на завершенні, будуть подарунки. І в межах цієї програми цей конкурс фінансуватиметься», — Лариса Казакова, заступник директора обласної бібліотеки для дітей.

У конкурсі передбачено п’ять номінацій: «Українська – мова вільних людей», «Я – моя родина – Україна», «Моя мова – моя зброя», «Моєю мовою мріють, фантазують…», «Намалюю природу словами». На електронну адресу бібліотеки уже надіслано десять творів юних письменників.

«Наша бібліотека проводить конкурс «Барвінкова, веселкова, найдорожча рідна мова». Це конкурс літературної творчості для дітей двох вікових категорій із 11 до 18 років. Тут можуть брати участь дітки як із Чернігівської області, так і міські діти», — Лариса Казакова, заступник директора обласної бібліотеки для дітей.

До речі, в бібліотеці частенько проводять подібні акції. Нещодавно завершився конкурс малюнків, участь у якому взяли понад 250 робіт юних художників.

«Такі конкурси взагалі несуть в собі таку потрійну навіть функцію, місію – це розвиток дитячих талантів, по-перше, стимулювання їх; це як релакс в умовах війни, в якій діти вже в нас знаходяться, такої широкої саме війни. І ці конкурси сприяють тому, що діти відволікаються, вони рефлексують через свою творчість, свій біль, свої тривоги, свої страхи. І це освітня, звісно, функція», — Лариса Казакова, заступник директора обласної бібліотеки для дітей.

До складу журі літературного конкурсу увійдуть українські письменниці: Валентина Михайленко, Валентина Мастєрова та Наталія Марченко.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button