Суспільство (відео)

«Таємниці на межі світів»: нова книжка в творчому доробку чернігівської авторки (Відео)

«Таємниці на межі світів» – це збірка з двох захопливих повістей під назвами «Шпага Маркіза де Мор’є» та «Угода з примарою», створених чернігівською авторкою Оленою Терещенко для підліткової читацької аудиторії.

«Шпага Маркіза де Мор’є» — це ретродетектив про Чернігів початку ХХ століття. «Угода з примарою» – містико-детективна повість, у декораціях цієї повісті вгадується наш Седнів. Напряму не називається, але там згадується церква старовинна і решта типових декорацій. Хто в темі, той легко впізнає наш Седнів», — Олена Терещенко – авторка книжки «Таємниці на межі світів».

В основі сюжету обох оповідань закладено справжні локації Чернігова й області та історичні події, що там відбувалися.

«В основу, звісно, лягли Седнівські легенди, тому що це місто, яке має в собі дуже багато легенд і загадок. Зокрема історія з муміями, які знайшли в церковному підземеллі. Єдине, що ця подія була в 20-х роках ХХ століття, а я цю подію перенесла в сучасність, оскільки так було необхідно за сюжетом. В основу лягли історичні події, справді 1908 року в Чернігові була така глобальна подія – відбувався археологічний з’їзд, була відкрита велика виставка. Я переглядала каталоги цієї вистави і там дійсно експонувалися кілька трофейних шпаг часів війни з Наполеоном. Я подумала, що чому б не використати ці факти для того, аби створити таку повість», — Олена Терещенко – авторка книжки «Таємниці на межі світів».

За сюжетом повісті не пов’язані, тобто їх можна читати окремо, як повноцінні самостійні твори. Утім, їхні змісти все-таки переплітаються, адже головна героїня «Угоди з примарою» є правнукою Ольги з повісті «Шпага Маркіза де Мор’є».

Докладніше про збірку оповідань «Таємниці на межі світів» усі зацікавлені зможуть почути під час презентацій, які авторка анонсує на лютий.

«На лютий плануємо в нашій бібліотеці, також, можливо, в одній із філій, але це буде презентація та творча зустріч», — Олена Терещенко – авторка книжки «Таємниці на межі світів».

Придбати книжку зараз можна на сайті видавництва або ж у авторки Олени Терещенко особисто.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button