Суспільство (відео)

Реконструкція чи демонтаж: доля колишнього готелю «Градецький» вирішена (Відео)

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради погодив надання містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок для реконструкції готелю «Градецький». Раніше це питання виносили на розгляд у січні, утім, тоді його вирішили відкласти через відсутність візуалізації проєкту.

«На тому виконкомі просили надати можливу візуалізацію всього цього району зі знесенням ресторану. Тобто замовник надав пропозицію, це виключно ще намітки, що може бути. Планувальне рішення з 9-поверхівками, вже при будівництві нових об’єктів закладаються виключно підземні паркінги як приміщення подвійного призначення, тобто укриття»,- Сергій Калюжний, начальник управління архітектури та містобудування.

Щодо самої будівлі колишнього готелю, то його чекає реконструкція. Вона передбачає виконання зовнішніх робіт щодо фасаду, а також внутрішніх опоряджувальних робіт у будинку.

«Не збільшується поверховість, тобто зберігається висота будівлі. Змінюється виключно конфігурація покрівлі. Планується орієнтовно облаштування 150 квартир різного планування: одно-, дво- та трикімнатного. І площа також може коливатися у зв’язку з різними планувальними рішеннями.

Паркування за рахунок прибудинкової території, що відведена. Бо це ж реконструкція»,- Сергій Калюжний, начальник управління архітектури та містобудування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соціальні програми та продовження ремонтів: Чернігів заліковує рани війни (Відео)

За словами Олександра Ломако, наразі йдеться про дозвіл саме на реконструкцію.

«Єдине, що наголошую: рішення приймається зараз виключно щодо будівлі колишнього готелю «Градецький», а нові будинки, які планується зводити на цій території, ми будемо розглядати окремо щодо вимог до сховищ і щодо підземного паркінгу»,- Олександр Ломако, виконувач обов’язків чернігівського міського голови.

Терміни початку робіт ще не оголошуються, адже зараз триває процедура збирання всіх необхідних дозволів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button