Суспільство (відео)

Гасили, приміряли та вчилися: вогнеборці побували в чернігівському дитсадочку (Відео)

Ознайомилися з пожежно-рятувальною технікою та потримали спецінструмент.

«Оце отак гасять».

А також випробували себе в ролі рятувальника та приміряли його спорядження.

Надзвичайники завітали до чернігівського садочка №53, аби ознайомити дітей з роботою рятувальників і розповісти їм правила безпеки життєдіяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Минулого тижня на Чернігівщині ліквідовано понад 40 пожеж

 «Мені сподобалося, що розказали нам про пожежну техніку безпеки», — Олексій.

 «Як поводитися в різних надзвичайних ситуаціях, алгоритм дій під час пожежі, при виявленні вибухонебезпечних предметів. Діти ставили багато цікавих запитань, на які я відповідала. Загалом діти залишилися задоволені. Дітям завжди подобається уявляти себе в ролі справжнього рятувальника, приміряти спорядження, посидіти в пожежному автомобілі. Також коли подається вода на гасіння на ліквідацію умовної пожежі, для них це дуже цікаво», — Ніна Луценко, речник ГУ ДСНС України в Чернігівській області.

Завідувач закладу Лариса Кравченко каже, що тричі на рік тут проводять тижні безпеки життєдіяльності. Щодня дітям нагадують про те, як уникнути пожежі, про Правила дорожнього руху і таке інше. А рятувальну службу запросили, аби наочно змоделювати практичні ситуації, щоб діти краще запам’ятали правила безпеки, а потім могли відтворити їх у разі потреби.

«Безпека дитини – це перше правило, якого повинні дотримуватися дорослі. І як дитина обізнана, як вона навчена, від цього залежить і майбутнє дитини, як вона надасть допомогу і собі, і комусь під час надзвичайної ситуації», — Лариса Кравченко, завідувач ДНЗ №53 «Центр Софії Русової».

Участь у заході взяли діти, які вже наступного року підуть до школи, а також дві спеціальні групи.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button