Суспільство (відео)

Топова домашня тваринка Чернігова сьогодні святкує свій день (Відео)

Домашні улюбленці, які вміють кумедно ховати за щічками їжу, ось уже майже сто років святкують свій день – 12 квітня. Відколи людині вдалося приручити цього гризуна, хом’як встиг стати найпопулярнішим маленьким другом людини.

«Мабуть, серед маленьких тварин ці – найпопулярніші. Вони доволі швидко приручаються, не потребують особливого догляду та великого приміщення. Дуже добре граються з маленькими дітьми. Дуже люблять коліщатко крутити. Доволі шустрі, смішні, лазять по руках. Смішно набивають собі щоки, якщо їм дати насіння»,- Катерина Павлова, продавчиня в зоомагазині.

Хом’яки досить активні тваринки. Якщо не сплять, постійно в русі, тому спостерігати за ними завжди цікаво. Видів багато, але найпопулярніші для продажів два.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свято молодості та мрій: чернігівці відгадували передову дату СРСР (Відео)

«Найпопулярніші в нас сирійський хом’ячок, він десь із долоню, різнобарвний, і джунгарський. Це найпопулярніші, яких люблять діти»,- Катерина Павлова, продавчиня в зоомагазині.

Термін життя – один із небагатьох їхніх мінусів. Становить усього три – три з половиною роки.

У харчуванні вони невибагливі.

«Їсти вони повинні виключно зерносуміші, гілочки, зерно. Люди часто балують їх сиром, різними смаколиками, але це зайве. Вони повинні харчуватися натуральними продуктами, тоді проживуть довго та щасливо»,- Катерина Павлова, продавчиня в зоомагазині.

Щодо умов утримання, то в хом’яків обов’язково має бути підстилка. Жити повинні в клітці, у жодному разі не в акваріумі, адже там вони пріють. Також у хом’яків завжди повинна бути свіжа вода.

Дотримання умов догляду забезпечать вам жваву, здорову тваринку та хороший настрій від спілкування з цим домашнім улюбленцем.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button