Суспільство (відео)

У Чернігові виступають за традиційні родини (Відео)

У Чернігові відстоюють цінності традиційної родини. Так, організацією Асоціації сексологів та сексотерапевтів України було проведено круглий стіл «Традиційна родина – основа майбутнього України», головна мета якого – популяризація українських родинних цінностей.

«Привернути взагалі увагу до питань сім’ї, до формування сім’ї. Якою має бути сім’я? Що вкладає сім’я у формування особистості, формування дитини?» — Анжела Садовська, педагог-консультант  Центру професійного розвитку педагогічних працівників ЧМР, член Асоціації сексологів та сексотерапевтів України.

«Для мене особисто як батька двох доньок… є дуже важливим відстоювання традиційних цінностей. Традиційного ставлення до чоловіків, до жінок, до сімейних цінностей, до моралі нашого суспільства», — Ігор Романенко, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛГБТ-комікс для школярів: у Чернігові виступили проти нав’язування одностатевих стосунків (Відео)

На сьогодні традиційна сім’я постає перед низкою викликів. По-перше, це демографічна криза на тлі знецінення фундаментальних основ родини.

«Наша найбільша проблема в українському суспільстві, що стосується родини, сім’ї, – це демографічна криза, плюс у нас криза інституту сім’ї взагалі в країні», —  Михайло Шевченко, директор Асоціації сексологів та сексотерапевтів України.

«Тільки традиційна родина – це запорука і демографічного стану, і це стосується ще й покращення економічних показників», — Регіна Гусак, директор Чернігівського навчально-реабілітаційного центру №2 ЧМР.

По друге, за словами експертів, це нав’язування так званих нетрадиційних цінностей, що пропагуються за норму.

«Родина нерідко як інститут критикується різними деструктивними силами, що зокрема намагаються впливати, при чому ненауковими, неетичними методами на академічне середовище», — Едуард Юрченко, кандидат філософських наук, член Асоціації сексологів та сексотерапевтів України.

«Велика проблема сучасного суспільства, що наразі люди з традиційним поглядом на життя стають якимись ізгоями. Нас намагаються так виставити… людей, які хочуть виховувати дітей зі своїми дружинами… людьми, які нічого поганого не роблять іншим, але в них є своя точка зору», — Сергій Петрикей, керівник спортивного клубу «Рукопашний бій».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Кохання по-чернігівськи»: Ігор і Надія – історія про святі почуття та сімейні цінності

Загалом традиційна сім’я складається з чоловіка та жінки. І спрямована вона по можливості на народження дітей. Інші види сімейних і сексуальних взаємовідносин, за словами фахівців, є хворобливими станами.

«Це девіація. Це девіація, тобто, якщо казати більш простою мовою, це відхилення. Це відхилення деструктивні. Це хвороба, якщо спрощено. Як можна пропагувати хворобливі стани і стверджувати їх нормальність? Особливий цинізм усіх цих ЛГБТ-пропагандистів полягає в тому, що вони, по суті, намагаються позбавити можливості добровільної допомоги тих людей, які мають девіації і які хотіли б цього позбутися», — Едуард Юрченко, кандидат філософських наук, член Асоціації сексологів та сексотерапевтів України.

За словами науковця, причинами відходу від традиційних норм є прогалини у вихованні або в родині загалом, вплив оточення у підлітковому віці тощо. В окремих випадках це вроджені схильності. Експерти зазначили, легалізація одностатевих шлюбів – це фактично знищення основ моралі суспільства.

«Легалізовуємо одностатеві шлюби, потім закінчиться це все легалізацією педофілії, легалізацією шлюбів із тваринами. Уже є такі випадки в країнах світу», — Михайло Шевченко, директор Асоціації сексологів та сексотерапевтів України.

Підсумком круглого столу стало формування програми зі статевого виховання в контексті розвитку традиційної сім’ї. Надалі ці основи планують пропонувати до вивчення в закладах освіти тощо, доносячи таким чином родинні цінності до різних вікових груп.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button