Суспільство (відео)

Транспортні баталії тривають: що наразі відбувається з громадським транспортом Чернігова (Відео)

2 травня 2024 року на маршрути громадського транспорту Чернігова не виходять автобуси, що належать фірмам приватних перевізників. Вулицями міста курсує лише комунальний транспорт. Містяни це явище прозвали «автобусним колапсом». Оцей, власне кажучи, «колапс» став наслідком конфлікту між Чернігівською міською радою та Чернігівською міською військовою адміністрацією.

Уся справа в тому, що Чернігівська міськрада вимагає збільшення компенсації фірмам приватних перевізників. У свою чергу начальник МВА Дмитро Брижинський відмовляється погоджувати збільшення суми. Йдеться про збільшення на три мільйони гривень, тобто із 6 до 9 мільйонів. Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення в Чернігові запрацювала нова транспортна програма, в якій за якісну роботу передбачена грошова компенсація від міської ради чернігівським перевізникам.

 «Важливо дотримуватись графіку руху та якості перевезень. За цю якість треба платити кошти,тому що нинішній тариф не покриває затрат перевізників.»,- Олександр Ломако, в.о. чернігівського міського голови

2 травня 2024 року в Чернігові відбулася Рада оборони області, під час якої мало б бути врегульоване питання «автобусного колапсу». І ніби все дійсно нормалізувалося, адже одразу після неї Дмитро Брижинський і Олександр Ломако на своїх офіційних сторінках повідомили, що знайшли рішення, і вже за кілька годин автобуси повернулися на свої маршрути.

Та схоже, що рішення вкотре «загубили», адже 21 травня 2024 року Олександр Ломако на щотижневій нараді в міськраді публічно цим дорікнув Дмитру Брижинському.

 «Я хочу до начальника МВА звернутися. Ви давали слово в присутності інших людей. Ви цього слова не дотримали. Ви, на жаль, показали, що ваше слово нічого не значить. І на наших очах слово офіцера ЗСУ перетворилось на, як кажуть за поребріком, «слово пацана». Захотів – дав, захотів – забрав. Отак серйозні люди не працюють.»,- Олександр Ломако — в.о. чернігівського міського голови

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині шахрайка ошукала жінку на 81 тисячу гривень

За словами начальника Чернігівської міської військової адміністрації Дмитра Брижинського, навіть попри наявні домовленості, вирішення транспортного конфлікту в Чернігові триває – представники Чернігівської міськради вкотре вимагають збільшення суми фінансових компенсацій фірмам приватних перевізників. 

« Я отримав від керівництва Чернігівської міськради листа, в якому вони просять знову підвищити фінансування з 6 до 9 мільйонів. Звісно, я цього не робитиму, адже кошторисом чітко передбачено, скільки ця компенсація повинна становити – це 6 мільйонів, не більше.»,- Дмитро Брижинський – начальник Чернігівської міської військової адміністрації

За словами Дмитра Брижинського, суми компенсації у шість мільйонів, а також коштів, отриманих від оплати проїзду пасажирами, достатньо, аби перекривати потреби приватних перевізників, це підтверджують надані попередньо розрахунки. Він також запевняє, що, зважаючи на наявні умови, варто вкладати бюджетні кошти в розвиток комунального транспорту міста.

 «Система перевезень громадян міста дуже неефективна й уразлива, ми це побачили в 2022 році, коли була потреба здійснити евакуацію нашого населення – жоден приватний перевізник цього не виконав. Другий факт: ми спостерігали за тим, як за командою однією людини, Олександра Ломако, може припинитися перевезення людей у місті. Наша вимога – розвивати комунальний транспорт. У нас створено транспортне управління як адміністративний орган, у нас є тролейбусне управління, що має досвід і фахівців, які здатні забезпечити якісне перевезення громадян, але чомусь міська рада цього не розвиває.», — Дмитро Брижинський – начальник Чернігівської міської військової адміністрації

Тож яким буде продовження «автобусної історії», зрозуміємо згодом. Ми обов’язково вам про це розкажемо.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button