Суспільство (відео)

Третя хвиля коронавірусу у Чернігові та 400 мільйонів на палац спорту: нарада у міській раді (Відео)

Захворюваність на коронавірус у Чернігові продовжує зростати. За минулу добу виявлено 30 нових випадків. Все більше людей потребують госпіталізації. Станом на 8 березня у лікарнях перебувають 172 пацієнти з COVID-19. Про це розповіли під час наради у мерії.

«Якщо за 14 днів на минулу дату у нас було 404 випадки, то зараз 498 випадків захворювання і показник 176,3 на 100 тисяч. У порівнянні – 143 на минулу дату. Середньодобова – 36, було 29», — Ольга Малець, заступник начальника управління охорони здоров’я ЧМР.

Також під час наради зазначили, що така тенденція очікується і надалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вже за кілька тижнів у Чернігові очікується стрибок захворюваності на COVID-19

«Ми говоримо про те, що початок третьої хвилі пандемії іде із західних областей. Спеціалісти дають термін 2-3 тижні, коли ця хвиля буде доходити до регіонів, які знаходяться східніше. Тому ми чекаємо, що цей показник буде збільшуватись, і чекаємо надходження хворих», — Ольга Малець, заступник начальника управління охорони здоров’я ЧМР.

Говорили і про проблеми з громадським транспортом, що можуть виникнути у зв´язку з пандемією.

«Враховуючи пандемію, у нас є обмеження кількості сидячих місць. Є небезпека для людей похилого віку. Вони будуть збиратися на зупинках і чекати автобус. Ми просто не вивеземо ту кількість, яка була в нас ці дні», — Олександр Рижий, начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку ЧМР.

«Хоч одна людина розуміє, що буде з пандемією. Це Рижий. Розкажеш, Саша, після наради. Бо не можу зрозуміть», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 400 мільйонів планують витратити на будівництво палацу спорту у Чернігові

Згадали і про будівництво Палацу спорту у Чернігові. Вже відома попередня вартість робіт.

«З огляду на те, що сам проєкт буде коштувати, мається на увазі самі будівельно-монтажні роботи, не менше, ніж 400 млн. 2% від цього – це кошти на сам проєкт. Близько 7-7,5 млн буде коштувати проект», — Вячеслав Почеп, начальник управління капітального будівництва ЧМР.

Окрім цього, на нараді зазначили, що ризиків підтоплень у Чернігові поки що нема. Наразі підйом води у річці Десна йде досить повільно, оскільки талий сніг вбирається у землю. Стрижень також не несе загрози прилеглим територіям через те, що відбувся скид води.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button