Суспільство (відео)

«Це був один із найкривавіших місяців»: у Чернігові провели панахиду за загиблими на Донбасі (Відео)

Православна церква України від початку цього року щомісяця проводитиме панахиди за загиблими на війні на сході України. На початок місяця згадуватимуть вбитих агресорами бійців у минулому місяці.

«Кожен перший четвер місяця проходить така панахида. Цього місяця ми маємо найбільші бойові втрати – це 8 осіб загиблих. Хлопці з різних куточків України, з різними долями. Їхнє життя обірвала ця війна», — Юрій Потійко, начальник відділу Міністерства у справах ветеранів України в Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скорбні жнива Чернігівщини: рік шостий

«Це один із найкривавіших місяців. 8 загиблих героїв. Один із них, наприклад, – молодший лейтенант Тарас Матвіїв, ціною свого життя врятував двох побратимів», — Сергій Бутко, представник Інституту національної пам’яті в Чернігівській області.

Кожен загиблий – це окрема доля, це окремий біль втрати. Чийсь батько, син, чоловік, який уже ніколи не повернеться додому, який віддав своє життя для того, щоб ми тут мали мирне небо над головою.

«От ми з вами, маючи таке прекрасне життя, повинні дякувати і Господу Богу, і дякувати тим хлопцям. Бо ми з вами прокидаємося в ліжку, встаємо з перини, а хлопці іноді встають із сирої землі. І чашечку кави, яку ми з вами п’ємо, повинні розділити і з ними», — Отець Антоній Панасенко, головний капелан оперативного командування «Північ».

Головна мета таких панахид – це пам’ять. Пам’ять у наших серцях за загиблими українськими бійцями. Загалом же співорганізаторами таких богослужінь, окрім православної церкви України, стали Міністерство у справах ветеранів України та Інститут національної пам’яті.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Роман Лазун

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button