Суспільство (відео)

«Це повна безвихідь. Руки опускаються»: в Чернігові родина погорільців потребує допомоги (Відео)

За лічені хвилини вогонь забрав у них все – будинок, майно… Згоріло все. Біда сталася 5 травня по вулиці Старостриженській, що в районі Лісковиці. Причина – загорання практично нового електричного генератора.

«5 травня був дуже сильний вітер. Будинок старий, дерев’яний і він спалахнув, немов сірник. За 40 хвилин згорів наш будинок і дах у сусідів. Згоріло все. Діти в чому були – в тапочках, у шкарпетках – вискочили. Нічого не зосталося», — Ігор Ярош, постраждалий від пожежі.

«Це повна безвихідь. Руки опустилися. Це все відбулося миттєво. Це спалахнуло і згоріло буквально за 40 хвилин, згорів повністю весь наш будинок», — Наталія Росс, постраждала від пожежі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 5-річної ніжинки виявили страшний діагноз: терміново потрібна допомога

Чоловік працює психологом, але у зв’язку з карантином заробітку практично немає. Дружина на пенсії. Усе життя пропрацювала медсестрою в дитячій поліклініці.

Дякують Богу, що одразу після трагедії відгукнулися добрі люди, які не залишили їх самих у біді.

«Я дуже вдячна жителям Чернігова, які відгукнулися швидко на наш крик про допомогу. Тому що нас вдягнули, нас взули. Дітям у школі зробили безкоштовне харчування. Директор школи кинула клич – також зібрали речей багато, посуду. Люди добрі. Ось ті, у кого зараз живемо. Зовсім чужі люди, як тільки це сталося, прийшли і сказали: «Збирайтеся, будете жити в нас», — Наталія Росс, постраждала від пожежі.

«Двоє дітлахів. Школярів. Живемо у друзів уже з 5 травня. Люди трішки грошей накидали, оце все, на що вистачило. Також віддали за дах сусідам», — Ігор Ярош, постраждалий від пожежі.

«Майже всі гроші, які нам дали люди, пішли на будівництво даху. На хвилиночку, 120 тисяч», — Наталія Росс, постраждала від пожежі.

Решта коштів витратили на укріплення фундаменту. І все. Сьогодні вони знову звертаються по допомогу до небайдужих. Адже грошей немає. Те, що вдається заробити, – копійки, що йдуть на проживання.

Якщо ви хочете допомогти родині погорільців, можете надати їм допомогу на зазначені реквізити.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button