Суспільство (відео)

«Це справа мого життя»: 11-річний чернігівець – про спортивну риболовлю (Відео)

«Беру отакий гачечок, вибираю приманку, яку хочу вдягнути. Беру, отак відміряю, потім отак пробиваю її, підтягую, куди я відміряв, і отак пробиваю – все», — Микола Петрикей – юний рибалка.

Знайомтеся, цього хлопчину звати Микола, йому 11 років. Він старанний школяр, талановитий спортсмен і, попри свій юний вік, відмінний рибалка. Кілька років тому вперше з вудкою до водойми він прийшов із татом – і відтоді спортивна риболовля стала улюбленою справою хлопця. 

«Ми з татом одного разу пішли на риболовлю і мені так сподобалося, що це стало справою мого життя», — Микола Петрикей – юний рибалка.

«Старшим синам було років по 5, ми на пляж ходили, там вони бачили рибалок і кажуть, мовляв, давай і ми сходимо. Ми придбали найдешевшу вудку і так Миколу затягнуло. І отак з однієї вудочки це все переросло в цілу кімнату відповідного оснащення», — Сергій Петрикей – тато юного рибалки.

Юний Микола вибирає з усього наявного оснащення те, яке йому знадобиться, та разом із татом і братами, а інколи й сам, їде рибалити. Найбільший улов рибалки – півторакілограмовий судак. Його він упіймав тут, на Стрижні. Після вилову риби хлопець робить кілька фото та відпускає її – так його навчив тато.

«Чому так роблю? Бо не вбачаю сенсу забирати її з собою. Потрібно, щоб риба жила, бо нашим дітям треба щось ловити», — Микола Петрикей – юний рибалка.

«Я з самого початку сказав, що риба нам не потрібна. Наша мама не любить рибу вдома – її треба чистити, від неї багато сміття. Та й узагалі – риба є у магазинах. Не той час, коли потрібно все тягнути та забирати», — Сергій Петрикей – тато юного рибалки.

Сім’я таке захоплення сприймає як чудовий спосіб відпочити разом і перезавантажитись. А от для Миколи це уже переросло в дещо більше ніж хобі – хлопець планує розвиватись у спортивній риболовлі. А рідні його у цьому всіляко підтримують.

«Нам дали контакти Федерації риболовного спорту в Чернігівській області. Нас уже пообіцяли познайомити з хлопцем, який наразі чемпіон України зі спортивної риболовлі і він Миколу з собою забиратиме на риболовлю», — Сергій Петрикей – тато юного рибалки.

А після сімейної риболовлі тато разом із синами прибирають місце, де відпочивали, адже родина Петрикеїв впевнена, що будь-які зміни варто починати з себе.

«Своє сміття ми завжди прибираємо, а коли почали регулярно ходити на рибалку, то ми завжди в радіусі 10-50 метрів збираємо сміття. Не потрібно прибирати весь берег, усю річку, просто забрати ці 5 пляшечок – якщо кожен так зробить, то буде чисто», — Сергій Петрикей – тато юного рибалки.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button