Суспільство (відео)

Це вам не фонтани будувати: відкриття стерилізаційного центру відкладається (Відео)

На календарі 12 січня, а на території стерилізаційного центру й досі жодного натяку на завершення будівельних робіт. Хоча міська влада обіцяла – вже з нового року центр прийматиме чотирилапих.

Мало не найбільше на відкриття центру чекають зооволонтери, адже на вулицях Чернігова не менше 2 тисяч бродячих собак, котів удвічі більше.

— Якщо сучка стерильна, в неї відпадає 2 агресії: коли вона в тічці й кобелі її дістають, вона огризається, коли вона стерильна, цуценят не захищає, плюс – вона лінива стає, їй поїсти, поспати, — Марина Постол, керівник ГО «Зоошанс».

Передбачається, що центр займатиметься відловом, транспортуванням, стерилізацією та перетриманням тварин. Однією із функцій, можливо, стане і влаштування подальшої долі собак і котів.

Пункт перетримки розрахований на 180 вольєрів, і знадобиться 5-6 років, аби кількість безпритульних тварин на вулицях міста максимально знизилась, розповідає Марина. Та повністю вони не щезнуть.

— Якщо в деяких країнах дуже великі штрафи за викидання тварини на вулицю, в нас це теж є, але ці закони поки що не працюють, — Марина Постол, керівник ГО «Зоошанс».

Зооволонтери також хочуть, щоб на території центру облаштували й крематорій.

— Декого лякає слово «крематорій», будуть вбивати, спалювати. Це ми будемо контролювати дуже сильно, а він необхідний – спалювати біологічні відходи після операцій, інфекції будуть, тварини будуть гинути. Це все треба утилізувати, — Марина Постол, керівник ГО «Зоошанс».

Та знайти того, хто розповів би, чому ж затрималось будівництво, виявилось не так уже й просто. Заступниця начальника ЖКГ, яка курувала це питання, звільнилась.

— Якщо вона займалась цим питанням разом із начальником, то хто володіє питанням? Залишився начальник, із ним переговоріть, — заступниці.

А от спіймати як завжди невловимого Ярослава Куца виявилось майже надзавданням. Начальник управління ЖКГ міста то на лікарняному, то старанно працює. Більше тижня ми не могли застати його на робочому місці, як і зв’язатись телефоном.

— Немає. А коли він взагалі буває? – У місті, бачите, що на дорогах? Після 5-ї буває. Питання в телефонному режимі, ну, так склалося. У нього немає зараз часу – Тобто зв’язатися з ним не можна? – Зараз немає часу.

От тільки результатів такої напруженої роботи очільника житлово-комунального господарства містяни й досі не бачать. Цікаво й те, що багатомільйонні проекти, на кшталт будівництва та реконструкції фонтанів і пляжів, на яких можна нагрітися,завершили вчасно.

А от безпритульні тварини, певно, зможуть і почекати. Адже, як кажуть, обіцяного не один рік можна чекати.

Ще статті по темі

Back to top button