Суспільство (відео)

«Це занадто»: чернігівці поділилися враженнями від медичної реформи (Відео)

Шосте місце в загальноукраїнському рейтингу – таку сходинку посіла Чернігівщина за підсумками першої хвилі підписання декларацій пацієнтів із лікарями. Станом на 1 листопада сімейного лікаря або педіатра обрали собі понад 700 тисяч людей. Чимало пацієнтів уже встигли піти на консультацію до свого лікаря. Ми запитали чернігівців, чи задоволені вони тим, як реформується українська медицина.

— Я вважаю, що будемо задоволені, я дуже задоволена своїм лікарем, зверталася і будемо сподіватися, що все буде добре.

— У нашому селі лікарка дуже працелюбна, не відмовляє, коли люди немолоді просять, вона велосипедом їздить і допомагає. Я думаю, що все буде добре.

— Ні, звісно. Мені здається, що це занадто. Отримуєш такі маленькі пенсії, а за все треба платити, от як можна? Зараз навіть якщо людині зроблять операцію, вона не зможе заплатити за операцію.

— Я про це вперше чую від вас – про декларацію, про реформу. Ні, ну я чув, що є якась реформа, але не знаю.

— Переважно ми лікуємося у приватних лікарів, я підписала декларацію в дитячій поліклініці, але ми туди звертаємося лише тоді, коли нам треба зробити щеплення. Я не всім лікарям довіряю. І те, що призначає наш лікар, я теж не завжди виконую, бо не вбачаю причин.

— Усе чудово, лікар прийшов, призначив лікування, ми задоволені.

— Ні, не задоволений, все дорого, купити нема за що, пенсія мала.

— Дуже не подобається. Все не подобається, найпростіше – от видають талони, а тоді через годину потрапляєш, через дві. Коли лікаря нема, талони видають, це неправильно.

— Я не звертаюся до лікарів, тому мені наразі однаково.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Реформа только на бумаге, а так как платили за все, так и платят «благотворители», ну а в частных очень часто те же врачи, что и в гос., сам сталкивался уже не раз.

Back to top button