Суспільство (відео)

Творча майстерня казок: юні письменники Чернігова зможуть долучитися до написання книжки (Відео)

Вп’яте в Чернігові відкриває двері для юних письменників Творча майстерня казок. У ній можуть взяти участь творчі чернігівці віком від 8 до 14 років. Мета проєкту – допомогти юним талантам у написанні власного твору і таким чином заохотити до вивчення історії та культури міста.

«По-перше, щоб розказати дітям історію нашого міста, а по-друге, попрацювати з дитячою письменницею та створити свою казку про Чернігів. Тобто діти отримують певні знання, а потім свої знання трансформують в уяві і викладають на папір, як дитячі казки», — Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури і туризму ЧМР.

Уже другий рік поспіль Творчою майстернею казок опікуватиметься київська письменниця Ірина Громова. Заняття проводитимуть у змішаній формі.

«Кожна дитина матиме можливість індивідуально зустрітися з дитячою письменницею у разі, якщо їй треба отримати додаткову консультацію або якщо вже робота буде безпосередньо стосуватися редагування або коректування тексту», — Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури і туризму ЧМР.

Також цього року буде нововведення стосовно ілюстрацій до книжки. Якщо раніше автори самі створювали ілюстрації до своїх творів, то цього року до ілюстрування долучиться художня школа. Після завершення навчання у дітей буде випускний, саме на ньому юні письменники представлять свої твори.

«У літній період діти, які є учасниками Творчої майстерні казок, проводять літню екскурсію «Рівний – рівному». Тобто це екскурсія дітям для дітей, щоб спонукати вивчати історію і культуру нашого міста, ставати авторами казок і через це транслювати та множити любов до міста, в якому ми живемо. Ми так само, як і минулого року, в зеленій зоні скверу Богдана Хмельницького проводитимемо маленькі майстерки, щоб автори могли почитати свою казку іншим дітям і щось зробити з нею, або організувати ляльковий театр, одним словом, щоб вона ожила», — Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури і туризму ЧМР.

Навчання в Творчій майстерні казок триватиме з лютого по травень. Посилання на реєстрацію в цьому проєкті можна знайти на сторінці Туристичного інформаційного центру. Перше заняття відбудеться 17 лютого в ТІЦ.

Журналіст: Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Back to top button