Суспільство (відео)

У Бахмачі чиновниця Журба виписує безпідставні догани підлеглим (Відео)

Її відмова бахмацькій чиновниці вилилась у догани і навіть загрозу звільнення. Директор Бахмацького районного будинку дитячої та юнацької творчості Наталія Швидка нині мусить свої права захищати в районному суді. Проти неї виступає відділ освіти райдержадміністрації на чолі з її керівником Ларисою Журбою. Суд вивчає догану чиновниці.

«За невиконання вимог начальника відділу освіти бахмацької РДА», — говорить начальник відділу освіти Бахмацької РДА Лариса Журба.

Вона не виконала абсурдної вимоги управління освіти. На новостворений гурток військово-патріотичного виховання не влаштувала вчителя музики, за якого замовила слово головна освітянка району – Лариса Журба.

«Вони зразу почали на мене тиснути – ви повинні відкрити гурток і взяти нашу людину. А наша людина – це Луценко Вікторія Юріївна, яка за фахом учитель музики. Я сказала, що я її не прийму на військово-патріотичний гурток, бо на такій посаді може бути або АТОвець, вчитель захисту Вітчизни, або в окремому випадку вчитель історії», — розповідає директор  Бахмацького районного будинку дитячої та юнацької творчості Наталія Швидка.

Натомість директор школи взяла на цю посаду вчителя – учасника АТО, як цього вимагає Міносвіти.

«Я приймаю на посаду вчителя захисту Вітчизни із Дмитрівської школи, він ще й АТОвець. Яресько Олександр Григорович. Тоді як я прийняла Яреська, все й розпочалося», — говорить директор  Бахмацького районного будинку дитячої та юнацької творчості Наталія Швидка.

 Тиск, погрози і догани: останні два місяці директор будинку творчості живе під пильною увагою не лише начальника відділу освіти Лариси Журби. Місцевий свободівець Володимир Брюховецький написав на директора догану, що вона нібито вимагала гроші за навчання в гуртку «Пізнайко» його дитини. Це спростовують батьки вихованців, які відвідують творчі гуртки.

«Просто хочуть посадити свою людину, яка їм буде вигідна, а ми цього не хочемо, ми хочемо поставити свого директора», — відзначає бабуся вихованця Тамара Демченко.

Гроші директор будинку творчості не вимагає і не збирає, кажуть батьки. Але районний бюджет вже давно сліпий до проблем цього освітянського закладу, а відтак будівля почала руйнуватися – тече дах, сиплються стіни, прогнили вікна, тож батьки самі допомагають закладу не розвалитися зовсім.

«Нічого не ремонтують за кошти нашого бюджету бахмацького, вони взагалі на нас кинули так. Дах тече, все тече. А там, де ремонт, то самі робили. Все зроблено за кошти батьків», — зауважує бабуся вихованця Тамара Демченко.

Аби створити комфортні умови для своїх діток, батьки вирішили збирати по 60 гривень на місяць.

«Замовлені вікна, 4 вікна, і коли вони будуть виготовлені, ми за них будемо розраховуватися. Стосунку до грошей директор не має , тобто вони зберігаються у нас, у батьківського комітету», — говорить голова батьківського комітету Валентина Татаренко.

«Депутати «Свободи» якось неадекватно поводяться в цій ситуації. Їхні діти тут не вчаться, їхні діти ходять у платні установи, вони платять утричі більш. Тиск на батьків, погрози, тиск, ми повинні переживати. Виправдовуватися перед ними, чого ми хочемо відбудувати цей будинок», — розповідає мама вихованця Лілія Ясько.

«10 років батьки вносять благодійні внески. Ніколи нікого ці благодійні внески не турбували аж ніяк. Цього року раптом вони почали когось турбувати і до чого тут «Свобода». Турбуються ті люди, яких не повинні ці внески турбувати», — зазначає бабуся вихованця Ірина Циганенко.

Так, захист батьків не допоміг директору будинку творчості уникнути нападок її керівниці – начальниці відділу освіти Лариси Журби.

«Не виконала розпорядження щодо організації батьківських зборів Бахмацького будинку дитячої та юнацької творчості та за неналежне виконання посадових обов’язків… пункту 3.1, тобто не вжила заходів щодо збереження майна Бахмацького будинку дитячої та юнацької творчості», — говорить начальник відділу освіти Бахмацької РДА Лариса Журба.

Батьківські збори таки відбулися. Та Лариса Журба проігнорувала засідання, і з батьками діалогу не було. Але догану чиновниця таки виписала. Майно, яке нібито не зберегла директор, звісно, знаходиться у плачевному стані, та бюджет громади не виділяє грошей на ремонти. Приміщенню вже понад 60 років, і все, на що спроможний місцевий бюджет, виплатити заробітну плату й оплатити комунальні послуги. Та й навіть за таких умов тут працюють творчі гуртки і вчаться дітки.

«З таким задоволенням… ніколи вони не кажуть, що я не піду. Колектив дуже люблять діти», — розповідає бабуся вихованця Тамара Бойко.

Наступного тижня в Бахмачі знову буде суд. Феміда продовжить розгляд догани. На судове засідання обіцяють прийти батьки. Вони захищатимуть директора.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

5 коментарів

  1. Шановні бахмачани! Молодці! Не здавайтесь ,відстоюйте свої права! Біда в тому, що ми багатьох наших прав не знаємо. А чиновники цим користуються і йдуть на самоуправу! Я разумію, що керують Бахмачем «кум», «сват»,»брат», які захищають і прикривають один одного. Але не здавайтесь. І взагалі,може ,варто вже перевірити начальника відділу освіти Бахмацької РДА Ларису Журбу, починанаючи з того,як вона потрапила на цю посаду ,хто її призначив.

  2. Одне можна сказать, її діяльність зараз під надійним прикриттям. Вона любовніца голови районної ради Міщука. Там все схвачено — гроші відмиваються на раз два. Ходять слухі, що цей будинок дитячої творчості взагалі хочуть знести, щоб побудувати там ресторах. Ось і робіть висновки

  3. Ларис Журба керівник із сучасним,прогресивним мисленням. Але на тій застарівшій, «совєцькій» освітянській ниві бахмаччини їй важко буде щось зробити для дітей. Добрій частині вчителів потрібно сидіти на пенсії і нянчити внуків,але ж вони повпивалися в свої посади,як кліщі,і тільки одна проблема їх турбує-як побільше зібрати коштів на різні потреби,про що ніколи не звітували.і добре,що знаходяться поодинокі люди, які не бояться говорити за цю проблему. Особисто я за гурток «пізнайко» платила і ніхто в мене не питав хочу я це робити чи ні. Те ж саме продовжується в 5 школі Бахмача. Батьки в шоці, але мовчать і платять,

  4. Черговий замовний сюжет на Че лайні

  5. як то кажуть, диму без вогню не буває. Треба, щоб Журбу перевірила прокуратура і правоохоронні органи

Back to top button