Суспільство (відео)

У «Чернігівобленерго» сказали, коли почне рости тариф на електроенергію (Відео)

У «Чернігівобленерго» змінилося керівництво. Новообраним головою правління де-факто став Михайло Ільницький, де-юре – питання ще не вирішено.

«Заступник голови правління – це офіційна посада», — Михайло Ільницький, керівник ПАТ «Чернігівобленерго».

Новий керманич не забарився з прес-конференцією, під час якої не мучив журналістів нудними тирадами з листочків, а відразу перейшовши до запитань.

«Тому чекаю від вас запитань. Мені самому цікаво, що вас найбільше хвилює», — Михайло Ільницький, керівник ПАТ «Чернігівобленерго».

Розпочав він з короткої біографії. В Чернігів перейшов із сумського обленерго, де п’ять років працював комерційним директором.

«До «Сумиобленерго» 10 років працював у «Прикарпаттяобленерго» в Івано-Франківську, звідкіля я родом. Відповідно стаж моєї роботи – 15 років в енергетиці», — Михайло Ільницький, керівник ПАТ «Чернігівобленерго».

З важливих професійних питань: запевнив про початок виконання інвестиційної програми, одна зі складових якої – встановлення в області за рік 10-15 тисяч лічильників дифтарифного обліку, тобто з можливістю зміни тарифу залежно від періоду доби, та автоматизованою передачею даних.

«Інвестиційна програма на 2018 рік зараз почала виконуватись, оскільки раніше вона не виконувалась до початку липня, оскільки в жодній енергопостачальній компанії України вона не була затверджена», — Михайло Ільницький, керівник ПАТ «Чернігівобленерго».

Дещо розповів і про впровадження нових правил не енергоринку які вступатимуть в силу з нового року.

«Буде єдиний постачальник, тільки буде не ПАТ «Чернігівобленерго», а буде ТОВ «Енера-Чернігів». Вона перебере на себе весь функціонал», — Михайло Ільницький, керівник ПАТ «Чернігівобленерго».

З проблематики яку вирішуватиме першочергово назвав низькі заробітні плати і кадрову кризу. Причини – трудова міграція до Європи.

«Мінімальна зарплата в Польщі 16 тисяч гривень», — Михайло Ільницький, керівник ПАТ «Чернігівобленерго».

Насамкінець порадував стабільністю тарифу для населення. Так до середини 2019 року не буде підніматись питання РАБ-тарифу. Загалом «заморозку» тарифних стрибків пов’язує з політичними процесами.

«До виборів навряд чи. Для населення», — Михайло Ільницький, керівник ПАТ «Чернігівобленерго».

Щодо якості електромереж, то найскладнішою була названа ситуація  там де йде найбільше споживання електроенергії — Чернігові, Прилуках, Ніжині та в Козелецькому районі.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. …низькі заробітні плати… В Черниговоблэнерго?
    Да, именно там самые низкие зарплаты среди работающих Чернигова.
    Давайте именно их повысим, повышенные зарплаты энергетиков потом войдут в повышенный тариф, но это не беда, ведь у остальных работающих в Чернигове (кроме Черниговоблэнерго) зарплаты, по-видимому, намного выше. Им (всем прочим) ничего не надо, у них все есть, им всего хватает. А черниговские энергетики явно обижены зарплатой.
    Ильницкому на заметку: в Чернигове не получают польскую минималку не только работники Черниговоблэнерго, если что…

Back to top button